Ponturi pentru a avea grijă de sănătatea stomacului tău

10 octombrie 2017   Ce te doare

Alimentaţia adecvată îi asigură organismului tot ce are nevoie ca să funcţioneze corespunzător, asemenea unei maşinării care trebuie alimentată periodic.

Având în vedere faptul că timpul de digerare diferă de la aliment la aliment, este foarte important să acorzi o atenţie deosebită combinaţiilor alimentare din farfuria ta.

Combinaţiile nefaste pot duce în timp la sensibilităţi şi dereglări ale sistemului digestiv dintre care cele mai neplăcute fiind ulceul, gastrita şi refluxul gastroesofagian.

Atenţie la alimentele nocive!

Tot ce este bază de cofeină, cacao, nu sunt tocmai pe placul stomacului tău cum de altfel sunt şi condimentele foarte iuţi precum boia, ardeiul iute, piperul sau hreanul. Nu te gândi să faci abuz de scorţişoară sau cuişoare, nici ele nu fac casă bună cu aciditatea gastrică.

Chiar dacă se recomandă a se consuma cât mai multe legume şi fructe, anumite produse din această categorie nu sunt tocmai recomandate a se consuma fără limită şi anume: ceapa, prazul, giliile, usturoiul, roşiile sau chiar şi varza.

Un alt aliment ce afectează buna funcţionare a stomacului tău o reprezintă pâinea proaspătă şi eventual caldă.

Încearcă pe cât posibil să consumi alimente uşor digerabile, să mesteci cât mai mult posibil fiecare aliment şi să nu te agiţi imediat după masă.

Află cum poţi calma naturist arsurile la stomac AICI

Hainele pot afecta digestia

Da, ai citit bine, vestimentaţia poate fi un impediment pentru stomacul tău. Şi asta din cauza faptului că dacă obişnuieşti să porţi haine mai strânse în jurul taliei, sau betelia de la pantaloni te strange, ambele situaţii vor contribui la o digestie mai lentă şi dificitară.

Încearcă pe cât posibil să nu obstrucţionezi cu nimic zona abdominală pentru că altfel te vei confrunta cu prezenţa arsurilor stomacale şi a refluxului gastroesofagian.

Chiar şi masa abdominală voluminoasă cauzează aceste probleme.

Personalizează-ţi antrenamentele

Deşi se spune despre sport că este sănătos, anumite antrenamente pot pune în dificultate buna funcţionare a stomacului tău, astfel că este indicat să ai un anumit timp între mese şi antrenamentele de la sală, şi nu uita să consumi alimente bogate în fibre pentru a facilita întreg tranzitul intestinal.

Nu exagera cu mişcare în sensul că să faci un antrenament intens din prima sau abuziv. Mai bine mai puţin şi bun. De asemenea este foarte important să renunţi la tot ce înseamnă băuturi carbogazoase, consumul excesiv de alcool şi aciditatea crescută din fructe. Toate contribuie la îmbolnăvirea stomacului tău. Lasă-te de fumat!

Una dintre cele mai nocive vicii pentru întregul organism, mai ales pentru plămâni şi stomac, este fumatul. Contribuie la apariţia ulcerului, mai ales dacă la ţigară se consumă cafea sau băuturi acidulate şi dacă această asociere este făcută dimineaţa, pe stomacul gol.

Mai multe