Lipsa minerarelor te trimite sigur la medic

18 martie 2014   Ce te doare

Problemele care au legătură cu lipsa mineralelor apar la anumite grupuri de indivizi. Potrivit site-ului www.cikipedia.com, nou-născuţii, copiii de vârste mici şi femeile gravide sunt cele mai predispuse categorii care ar putea suferi, de exemplu, de lipsa fierului din organism.

În schimb, celelalte categorii ar putea suferi, mai degrabă, din cauza lipsei zincului şi a cuprului. Printre problemele care pot apărea, pe lângă cele menţionate mai sus, se pot număra constipaţia, obstrucţiile sau perforările intestinale. Dar care sunt semnele lipsei de minerale şi care pot trage semnale de alarmă?

Tăieturile se vindecă greu

Acesta este un semn al lipsei de zinc, care este elementul-cheie atunci când vine vorba de vindecarea unei răni. De asemenea, crampele musculare (în special cele de la nivelul picioarelor) care apar atunci când te odihneşti pot fi, potrivit sursei citate, semne ale lipsei de calciu, magneziu sau potasiu.

Vitalitate redusă

Cineva care îşi pierde din vitalitate ar putea fi suspect de lipsa unor minerale şi de un dezechilibru nutriţional. Mineralele acţionează la reacţiile enzimale, iar acestea din urmă nu funcţionează fără minerale.

Se spune despre enzime că sunt caii de muncă ai organismului tău. Şi mirosul urât al picioarelor este un semn obişnuit al lipsei de magneziu.

Citeşte şi:

4 minerale care-ţi păstrează sănătatea

Cum îţi dai seama dacă ai lipsă de vitamine şi de minerale

Care sunt apele minerale cele mai bune

Puncte albe pe unghii

Este semnul frecvent al unei deficienţe de zinc. Nu uita că remineralizarea organismului poate dura chiar ani întregi.

Dacă iei suplimente cu zinc, ai grijă să iei şi alte suplimente cu minerale. Zincul lichid sau ionic este cel mai bun pentru că se absoarbe rapid. Cele mai bune şi gustoase surse de zinc sunt scoicile.

Consumul altor substanţe decât mâncare

De obicei astfel de cazuri apar la rubricile sau emisiunile tv de bizarerii. Pentru că nu deseori întâlneşti oameni care mănâncă hârtie, noroi, lut, cauciuc sau gheaţă care sunt semne clare ale lipsei de fier. Cei mai afectaţi de astfel de tulburări sunt copiii şi femeile.

Infecţiile fungice

Ele indică deseori deficienţe ale fierului şi zincului, în vreme ce nivelul de cupru din organism este crescut. Excesul de cupru poate produce un mediu care încurajează ciupercile să crească şi să se înmulţească. Candida cronică exact problema de sănătate care indică faptul că este prea mult cupru în organism.

Hipertensiune şi aritmie cardiacă

Semne clare ale lipsei de potasiu, spun medicii, iar nutriţioniştii recomandă de multe ori consumul frecvent de prune care conţin cantităţi mari de mineral. El joacă un rol major în contracţiile muşchilor inimii, când aceasta bate. De asemenea reglează cel mai bine presiunea sângelui.

Mai multe