Eşti tot timpul obosit şi ai insomnii dese? De ce suferi de fapt

28 noiembrie 2018   Ce te doare

În aceste situaţii, întreg organismul are de suferit. Specialiştii ne recomandă odihna, care nu înseamnă somnul, ci relaxarea, pentru a nu ajunge într-o situaţie critică.

”Epuizarea cronică apare încet, încet atunci când o persoană depunde un eferot susţinut foarte mult timp sau atunci când activitatea respcetivă nu îi mai face plăcere sau activităţile sunt foarte intense sau cu termene limită extrem de scurte sau mult mai solicitante decât capacitatea persoanei respective. Diferenţa dintre epuizare şi stres ar fi că stresul este benefic pentru că activează organismul, dar este nevoie ca organismul să se şi refacă, să aibă pauze prin care să se încarce cu energie, să se relaxeze. Atunci când efortul este susţinut, nu mai există momente de pauză sau de relaxare” spune Monalisa Tudor, psihoterapeut, la Digi 24.

”Ne dăm sema că suferim de burnout atunci când suntem tot timpul obosiţi, oboseala care apare atunci când o persoană deşi doarme suficient, tot se trezeşte obosită. Alte simptome ar fi: insomnia, lipsa poftei de mâncare, lipsa activităţilor care până la un moment dat îi făcea plăcere persoanei respective, apar simptome ca dureri de stomac, palpitaţii, dureri de cap, ameţeli, scăderea imunităţii. Persoana care are burn out este extrem de iritată şi are tendinţa să se certe cu cei din jur şi se retrage social. Pot apărea depresia sau anxietatea” a adăugat specialistul.

Mai multe