Din ce cauză te învineţeşti prea uşor?

16 martie 2018   Ce te doare

Vânătăile nu sunt un proces neobişnuit, mai ales dacă ai un stil de viaţă agitat şi eşti tot timpul pe fugă, însă dacă nu te confrunţi des cu această problemă, nu trebuie să te panichezi.

În caz contrar, dacă te trezeşti cu vânătâi chiar şi fără să faci nici un pic de mişcare, nu mai evita momentul de a merge la medicul specialist.

Apariţia vânătâilor fără motiv pot ascunde afecţiuni care nedepistate la timp pot deveni fatale.

Vânătaia, reacţie naturală a organismului

În momentul în care un factor extern lezează o anumită parte a organismului tău este firesc să te învineţeşti , în acest caz fiind vorba despre o reacţie normală a organismului.

Însă din păcate poate fi vorba şi despre o afecţiune a ficatului sau că acesta nu mai funcţionează corespunzător. Astfel se explică apariţia vânătăilor fără a te lovi, deoarece ficatul produce anumite substanţe care ajută sângele să se coaguleze. De aceea este bine să mergi la medic, pentru a afla dacă într-adevăr este vorba despre o astfel de problemă de sănătate.

Trebuie să ţii cont şi de faptul că poate fi şi gena responsabilă de această problemă. Astfel că dacă unul sau ambii tăi părinţi s-au confruntat cu acest simptom, cel mai probabil şi tu vei trece prin asta.

Află cum poţi scăpa rapid de vânătăi AICI

Deficit de vitamine

Vitaminele sunt indispensabile organismului tău, iar un deficit al vitaminelor K şi C sau un deficit mare de fier pot fi de asemenea responsabile de apariţia vânătăilor.

Dacă te afli sub tratament trebuie să analizezi şi din acest aspect problema deoarece anumite medicamente cum sunt anti-coagulantele sau aspirina pot împiedica formarea cheagurilor.

Indiferent care ar fi cauza, nu ezita să apelezi la un medic specialist ori de câte ori observi orice fel de modificare apărută la nivelul pielii.

Mai multe