Din ce cauză apare setea
O senzaţie de sete puternică, potrivit specialiştilor citaţi de womenshealthmag.com este de cele mai multe ori un semnal de alarmă transmit de corpul tău deoarece ceva nu funcţioează corespunzător. Iată care sunt probeleme de sănătate ce se ascund în spatele senzaţiei de sete exagerată:
Prezenţa diabetului zaharat
În stadiu incipient a diabetului zaharat apare setea excesivă, cunoscută şi sub denumirea de diabet mellitus, această reprezintă o problemă a organismului în care nu poate controla corespunzător nivelul de zahăr din sânge. Astfel se declanşează o reacţie la nivelul rinichilor prin care aceştia produc mai multă urină tocmai pentru a scăpa de excesul de zahăr, astfel producând deshidratarea organismului şi apariţie senzaţiei de sete.
În plus căldura te poate „ajuta” să transpiri mai mult decât de obicei şi odată cu transpiraţia să pierzi din mineralele esenţiale pentru corpul tău.
Probleme cu tensiunea arterială
Stresul este boala mileniului, acesta este primul pion ce duce la formarea dezechilibrelor în organismul tău. Specialiştii sunt de părere că stresul poate afecta mai ales buna funcţionare a glandelor adrenale, aspect ce se resimte asupra tensiunii arteriale care scade şi apoi apare senzaţia tot mai acută de sete.
În momentul în care tensiunea arterială scade, creierul cere un volum mai mare de lichide, senzaţia de sete fiind cel mai puternic semnal transmis de acesta.
Află cum să previi corect deshidratarea AICI
Anemia
În cazul sângerărilor abundente mai ales la menstruaţie este posibil să fie mai ales simptomul unei anemii feriprive, care se traduce prin pierderea unui număr mare de celule roşii, astfel că organismul ajunge să îţi transmită senzaţia de sete excesivă tocmai pentru a se putea regenera, hidrata.
Gura uscată sau xerostomie
O gură ce devine uscată, cu un nivel scăzut de salivă va transmite creierului semnalul că are nevoie de fluide. Odată cu înaintarea în vârstă ami ales şi cu modificările hormonale este necesar să acorzi o atenţie deosebită hidratării pentru a preveni anumite afecţiuni. Mai ales dacă eşti consumator de cafea şi tutun sau administrezi anumite medicamente precum antidepresive sau antihstaminice mai mult ca sigur te vei confrunta cu senzaţia de gură uscată.