De ce sunt predispuse femeile la boli autoimune?

3 martie 2017   Ce te doare

Făcând sport frecvent şi având o alimentaţie sănătoasă, tratamentul medicamentos recomandat de doctor poate avea succes.

Afecţiunile autoimune sunt destul de greu de controlat, medicina tradiţională ocupându-se cu tratarea simptomelor ce apar ca răspuns la dereglările noastre interioare. Cu alte cuvinte, orice boală are o cauză spirituală. Astfel se explică misterele la care medicii nu pot găsi răspuns.

În ce constă o boală autoimună?

Celulele care au misiunea de a ataca tot ce e străin în corp, în momentul în care întâlnesc celule pe care nu le pot identifica, dau alarma şi încep să producă anti­corpii corespunzători. Aceste celule sunt localizate în timus (glandă situată între stern şi inimă) numite limfocite T. Ele recunosc toate ti­purile de celule ale corpului.

Când ne referim la afecţiunile auto­imune, limfocitele reacţionează la ţesuturile proprii ca la un corp străin. Astfel, apar inflamaţii care nu se mai resorb, iar ţesutul nu-şi mai poate îndeplini funcţiile. În cele din urmă se autodis­truge.

Pacienţii cu afecţiuni autoimune au o stare generală proastă, sunt foarte obosiţi, slăbiţi şi de cele mai multe ori petrec cea mai mare parte a timpului în casă şi renunţă la serviciu, la prieteni, practic la ceea ce înseamnă viaţă socială” , a declarat Rozalina Lăpădatu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune( APAA)

O gândire pozitivă şi un stil de viaţă echilibrat pot ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva celulelor care într-adevăr reprezintă o ameninţarea la adresa sănătăţii noastre.

De ce fac boli autoimune în special femeile?

Afecţiunile tiroidiene, care sunt larg răspândite, afectează de 5 ori mai frecvent femeile decât bărbaţii, artrita reumatoidă de 3 ori, iar sindromul Sjögren, care afectează glandele salivare şi lacrimale, până la de 9 ori. Problemele cu tiroida subliniază faptul că persoana respectivă nu se poate exprima exact aşa cum îşi doreşte şi nu poate comunica deschis în general cu partenerul.

Deşi există credinţa conform căreia dezechilibrul imunitar este declanşat de intervenţia unor bacterii, virusuri, toxine sau chiar a unor medicamente la o persoană cu predispoziţie genetică pentru dezvoltarea acestui tip de boală, există foarte multe boli autoimune.

Cele mai comune organe şi ţesuturi afectate de afecţiunile autoimune sunt: celulele roşii ale sângelui, vasele de sânge, glandele endocrine (tiroida, pancreasul), musculatura, ţesutul conjunctiv, articulaţiile, pielea.

Frica, lipsa de armonie, pierderea valorilor, blocajele emoţionale, viciile - toate provoacă dezechilibre în organism şi afectează stilul de viaţă.

Mai multe