De ce nu pot să respir?

29 martie 2016   Ce te doare

Pot indica un infarct

Dificultatea de a respira, însoţită de dureri în piept, de accelerarea ritmului cardiac, cât şi de oboseală şi transpiraţii abundente pot fi semnele unui infarct.

La toate acestea semne se poate adăuga indigestia, cât şi ameţelile. În astfel de cazuri, este nevoie să ceri cât mai repede ajutor medical de specialitate.

Hipertensiune arterială

O persoană care are tensiunea crescută (valori mai mari de 140/90 mmHg) suferă de hipertensiune arterială. Manifestările acestei probleme de sănătate sunt durerile de cap, ameţelile, senzaţia de vâjâit în urechi, dar pot apărea şi dificultăţi de respiraţie, mai ales dacă depui efort. Şi anemia se poate manifesta prin tulburări ale respiraţiei.

Astmul

Respiraţia greoaie, însoţită de senzaţia de sufocare este unul dintre principalele simtome ale astmului. În acest caz , muşchii din jurul bronhiilor se contractă, ceea ce înseamnă că spaţiul prin care poate să treacă aerul se reduce.

De asemenea, ţesutul mucoasei bronhiilor se irită şi produce mai multe secreţii, reducând şi mai mult spaţiul prin care aerul poate circula.

Bronşita cronică

O altă afecţiune care se poate manifesta prin dificultăţi de respiraţie este broşita cronică. De asemenea, aceste tulburări pot apărea în caz de tuberculoză, de infecţii respiratorii, dar şi la persoanele care suferă de edem pulmonar, adică acumularea de lichid în plămâni.

De asemenea, persoanele care suferă de leucemie pot avea drept simptom, alături de oboseală şi apariţia de mici pete vineţii pe piele şi dificultăţi de respiraţie.

Mai multe