De ce e periculos să ai un porcuşor de Guineea

2 aprilie 2016   Ce te doare

În acest articol îţi vom arăta de ce e periculos să ai un porcuşor de Guineea, iar apoi poţi decide în cunoştinţă de cauză dacă este ok să ai în casă, 24 de ore din 24, un astfel de animăluţ. De ce e periculos să ai un porcuşor de Guineea: îţi poate transmite coriomeningită limfocitară

Se spune că e foarte bine să avem pe lângă noi un animăl de companie. Acest aspect este sută la sută adevărat. Însă, trebuie să ştim că unele dintre necuvântătoare ne pot îmbolnăvi. Printre rasele care ne pun sănătatea în pericol se regăseşte şi porcuşorul de guineea. Şi nu puţine sunt boline pe care le putem contacta de la aceste mici fiinţe.

De exemplu, porcuşorul de Guineea ne poate trasnmite coriomeningita limfocitară. Vorbim despre o boală cauzată de virusul LCM. Această afecţiune se transmite de la porcuşorul de Guineea la proprietar prin contactul celui din urmă cu urina, excrementele sau saliva acestor animale. În acestă situaţie, se regăsesc simptome precum febră, greaţă, vărsături şi lipsa poftei de mâncare. Aceste aspecte nu sunt deloc de neglijat.

Dacă încă te mai întrebi de ce e periculos să ai un porcuşor de Guineea, ar trebui să citeşti ce alte afecţiuni mai pot transmite aceste animăluţe. Mai putem să amintim dermatofitul. Acesta afectează destul de porcuşorul de guineea.

Afecţiunea se extinde de la regiunea craniană spre labe şi regiunea dorsală, cauzând leziuni la nivelul pielii, precum şi căderea părului, porcuşorul scărpindându-se insistent. Această micoză se poate transmite şi stăpânului sau celor care interacţionează cu animăluţul.

Te poţi alege de la porcuşorul tău de Guineea cu un minunat "herpes". Practic, vorbim despre un parazit care poate provoca iritaţii ale pielii şi pierderea părului în jurul capului, gâtului şi nasului de cobai. Acest parazit infectează porcişorii de Guineea şi este transferabil de la un cobai la altul şi pot fi transmite de la animalul de companie la om.

Şi nu numai din cauza aspectelor deja prezentate este periculos să ai un porcuşor de Guineea. Este bine de ştiut că te poţi trezi şi cu păduchi de la animăluţul tău.

Succes în alegerea animaluţului de companie!

Mai multe