Cum tratezi colonul iritabil

1 februarie 2013   Ce te doare

Pe aceeaşi temă:

De Sărbători, uită de problemele de digestie!

5 virtuţi terapeutice ale teiului

Sindromul colonului iritabil este o tulburare gastro-intestinală frecventă. Nu este o boală gravă, dar este incomodă şi apare ca urmare a consumului de alimente care irită mucoasa. Afecţiunea este foarte răspândită în zilele noastre, stresul fiind o cauză principală a apariţiei ei.

Când sunt de ajutor sedativele

De cele mai multe ori, sindromul de colon iritabil se vindecă prin psihoterapie şi prin administrarea unor sedative. Consultă medicul dacă ai sânge în scaun sau dacă pierzi în greutate deşi nu ţii regim. În cazul în care ai trecut de 50 de ani şi ai pentru prima oară simptomele colonului iritabil sau când boala pare că se agravează, vizita la medicul gastroenterolog este necesară.

Nu consuma grăsimi şi dulciuri

Bolnavii de colon iritabil trebuie să se abţină de la consumul de lapte şi de dulciuri concentrate, să evite consumul de alcool, fumatul, băuturile prea reci sau prea fierbinţi, condimentele, grăsimile şi mesele copioase. Este indicat să-ţi faci atât un program fix al alimentaţiei.

Poţi încerca remedii naturale

Pe lângă medicamentele prescrise şi cu acordul medicului, poţi încerca şi câteva remedii naturiste. Încearcă un amestec, în părţi egale, din frunze de mentă, flori de tei, frunze de roiniţă, coada racului, flori de salcâm şi de coada şoricelului. Prepară o infuzie dintr-o lingură de amestec la o cană şi bea mai multe căni pe zi. Infuzia poate fi îndulcită cu miere de albine. Efecte deosebite au şi tincturile de beladonă sau de valeriană, câte 15-25 de picături, de trei ori pe zi, în puţină apă îndulcită.

Mai multe