Cum se tratează corect un urcior

17 mai 2018   Ce te doare

Cere sfatul unui oftalmolog

Dacă infecţia persistă şi după o săptămână, iar pleoapa ajunge să se inflameze în totalitate sau pielea din jurul ochilor devine roşie, este bine să consulţi un medic oftalmolog. Acesta îţi va prescrie medicamente care conţin antibiotic. Dacă este vorba de un urcior intern, e cazul să consulţi sfatul unui specialist în domeniu. Poate fi vorba de o complicaţie a bolii şi în acest caz este nevoie de o intervenţie chirurgicală.

De fiecare dată când îţi îngrijeşti zona ochilor spală-te corespunzător pe mâini cu apă şi săpun.

Pentru a preveni reapariţia urciorului, dezinfectează-ţi cu grijă lentilele de contact. La primul semn de iritaţie, renunţă la ele şi poartă un timp ochelari de vedere.

Evită suprainfectarea

Este indicat să nu atingi zona inflamată cu mâna şi să nu presezi urciorul, pentru că astfel rişti să propagi infecţia pe toată pleoapa şi să-ţi afectezi globul ocular.

Încearcă să nu foloseşti produse de machiaj, deoarece pot apărea complicaţii ale bolii.

Citeşte şi: 5 lucruri pe care ochii le spun despre sănătatea ta

Renunţă la comprese

Mai ales în cazul în care urciorul a evoluat, nu recurge la comprese sau spălături cu ceaiuri din plante medicinale care pot agrava situaţia.

De asemenea, rezistă tentaţiei de a stoarce urciorul sau de a aplica un unguent la întâmplare, recomandat de o cunoştinţă.

Cel mai bun tratament este cel indicat de medicul oftalmolog, deoarece este potrivit fazei în care se află boala.

Sfatul specialistului

Dr. Monica Pop, medic primar oftalmolog şi director al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti

Orgeletul sau chalazionul (urciorul cum i se mai spune in popor) este foarte frecvent şi reprezintă expresia unei imunităţi deficitare.

În ziua de astăzi, stresul, lipsa de odihnă sau hrana dezechilibrată provoacă frecvent scăderi de imunitate.

În primul rând, în această afecţiune nu este permisă aplicarea vreunui tip de unguent oftalmic, de comprese sau pansamente, de spălături cu orice tip de ceaiuri şi nu se exprimă (stoarce).

Nu sunt de acord cu intervenţia chirurgicală mai ales la copii, ci recomand un tratament foarte eficient din două coliruri preparate la farmacie, împreună cu o schemă de creştere a imunităţii.

Atenţie!

Urciorul este contagios

Simptomele acestei infecţii sunt roşeaţa de la nivelul pleoapei, durere uşoară şi umflarea zonei în care urmează să iasă urciorul. De asemenea, ochiul poate lăcrima şi în acest caz persoana afectată va simţi o senzaţie de usturime. Pentru că este o boală contagioasă, urciorul necesită reguli de igienă şi de îngrijire foarte stricte.

Mai multe