Cum se manifestă intoleranţa la cafea

6 iunie 2017   Ce te doare

Cel mai comun obicei al oamenilor matinali este cafeaua aburindă acre ofer suport atât psihologic cât şi fizic, deoarece este precum un boost de energie. Însă chiar şi aşa consumul de cafea nu este pentru toată lumea.

Dacă vezi că la tine consumul de cafea nu prea îşi face efectul, nu încerca niciodată să măreşti doza până nu afli dacă nu cumva eşti intolerant la cafea.

Iată care sunt câteva dintre simptomele intoleranţei la cafea:

Lipsa somnului

Dacă obişnuieşti să bei cafea şi după a doua parte a zilei este normal să nu te ia somnul, practic acesta este şi motivul pentru care consumi cafeaua. Însă dacă ai renunţat la cafea şi tot te confrunţi cu aceaişi problemă, sau ai un somn agitat, atunci de vină ar putea fi cafeina.

Chiar şi în cafeua decoinizată tot se găseşte un pic de cofeină, aşa că încearcă să afli care este cauza exact a insomniilor tale.

Află care sunt efectele negative ale consumului excesiv de cafea AICI

Deshidratarea constantă

În general cafeaua se bea alături de un pahar de apă deoarece cafeina poate deshidrata organismul şi ai putea să te confrunţi ulterior cu senzaţia de ameţeală sau colorarea urinei, simptome că ai de a face cu intoleranţa la cafea.

Chiar şi atunci când ai terminat de băut cafeaua şi simţi că inima-ţi bate mai tare, palpitaţiile pot fi o consecinţă a intoleranţei la cafea.

Reducerea densităţii osoase

În cazul în care te ştii cu risc de a dezvolta osteoporoză cel mai indicat ar fi să renunţi la consumul de cafea deoarece aceasta îţi poate absorbi calciu din organism, ceea ce înseamnă că îţi vei pune în pericol sănătatea oaselor tale.

Mersul des la toaletă

Nu doar infecţiile urinare te fac să mergi des la baie. Cafeina favorizează deshidratarea, care este adesea semnalată de urinarea frecventă.

Verifică să bei suficiente lichide, să te alimentezi corespunzător şi realizează un test alergogen să vezi exact l ce anume ai putea dezvolta o intoleranţă.

Mai multe