Cum să tratezi foliculita

21 noiembrie 2016   Ce te doare

Favorizată de imunitate scăzută

Foliculita poate să apară cel mai des în urma epilării folosind lama de ras, însă este favorizată şi de imunitatea scăzută, de transpiraţie, cât şi de machiajul în exces, fără o demachiere corectă.

De vină pentru foliculită este cel mai adesea stafilococul auriu. Foliculita mai poate apărea şi în urma unei igiene precare sau dacă porţi haine prea strâmte, în special când este foarte cald afară.

Pentru prevenirea foliculitei, este util să faci un gomaj, cel puţin o dată pe săptămână. De asemenea, ai grijă să respecţi regulile de igienă.

Hidratarea pielii are şi ea un rol important în prevenţia foliculitei, ceea ce înseamnă că trebuie să bei cel puţin doi litri de apă pe zi. Folosirea de creme de faţă hidratante şi a unei loţiuni de corp este, de asemenea, importantă.

Ce tratament este adecvat

În ceea ce priveşte tratamentul foliculitei, acesta este stabilit de către medicul dermatolog. În formele uşoare ale infecţiei se recomandă soluţii antiseptice şi unguente cu antibiotic.

În cazul foliculitei cauzate de bacterii, se poate indica şi administrarea de antibiotice orale. Corticosteroizii pot fi indicaţi pentru scăderea inflamaţiei. Printre alte metode de a trata foliculita se numără aceea cu laser şi folosirea luminii intens pulsate.

Dacă ai foliculită, nu împărţi obiectele de igienă personală cu alte persoane.

Foliculita se tratează destul de uşor, însă pot exista situaţii în care să ducă la apariţia unui furuncul.

Ştiai că...

...persoanele care suferă de diabet şi cele care au un sistem imunitar slăbit sunt mai predispuse la apariţia foliculitei?

Mai multe