Cum să devii mai energic
Stilul de viaţă stresant şi timpul limitat ne obligă să facem totul pe fugă, astfel că alimentaţia sănătoasă, corectă, echilibrată şi la ore fixe se transformă într-o gustare consumată pe apucate.
Deci nu este de mirare că organismul uman este dat peste cap. În mare vogă în zilele noastre sunt curele de curăţare a plămânilor din cauza tutunului şi a ficatului din cauza consumului de alcool.
Două vicii destul de des întâlnite şi care lasă o amprentă dură asupra sănătăţii tale.
Rinichii, mai sensibili decât ai crede
Orice infecţie avută, retenţia de apă, deshidratarea, mai ales infecţiile la nivelul tractului urinar afectează rinichii.
Având sarcina de a filtra urina, rinichii reprezintă o sursă vitală de sănătate, motiv pentru care nu trebuie neglijaţi şi ar fi indicat să acorzi mai multă atenţie îngrijirii acestora.
Poţi apela la ceaiul de urzică, bogată în vitamina C, care te va ajuta să elimini fluidele de la nivelul rinichilor, însă nu trebuie să consumi mai mult de 2 ceşti de ceai pe zi şi nu mai mult de o lună.
Şi ceaiul din rădăcină de brusture este un diueretic excelent ce stimulează de asemenea corpul să elimine fluidele în exces prin intermediul urinei.
Cu ajutorul urinei, organismul elimină o anumită cantitate de deşeuri şi astfel vei putea să te bucuri de o stare mult mai energică şi de o mobilitate mai bună.
Înainte de a urma orice fel de tratament naturist este indicat ca pentru orice fel de nelămurire sau problemă sa consulţi medicul specialist.
Află cât de sănătos este spanacul AICI
Alimente ideale pentru rinichi sănătoşi
Tot în sarcina rinichilor intră şi eliminarea toxinelor din organism şi menţinerea unui echilibru al fluidelor în corp. Astfel că pentru a asigura buna lor funcţionare ai nevoie de alimente cu aport bun de nutrimenţi, antioxidanţi şi electroliţi.
Motiv pentru a consuma cât mai multe fructe şi legume, dar şi suc de afine proaspăt făcut în casă, acesta fiind de un real folos mai ales în cazul infecţiilor urinare. Fie că ai la îndemână afine proaspete sau congelate, poţi să îţi începi ziua cu un smoothie de fructe la care să adaugi şi afine.
Poţi să combini ţelina cu afiele şi cu zeama de la o lămâie, această combinaţie fiind extrem de sănătoasă şi totodată saţioasă.
De asemenea cireşele şi coacăzele datorită conţinutului de resveratrol ajută la eliminarea surplusului de acid uric din organism, şi protejează funcţia mitocondrială a rinichilor.
Şi sfecla roşie este un aliment recomandat a se consuma cât mai des cu putinţă, mai ales datorită conţinutului ei de oxid nitric ajută la buna curăţare a rinichilor.
Lămâia îmbunătăţeşte digestia
Fie că alegi să foloseşti zeama de lămâie în salată ca şi dressing sau să o bei dimineaţa într-un pahar cu apă, lămâia reprezintă una dintre metodele naturiste de a ajuta rinichii să se cureţe şi să funcţioneze corespunzător.
Din categoria alimentelor recomandate pentru a îmbunătăţi activitatea rinichilor şi pentru a te bucura de mai multă energie face parte şi spanacul, care aduce un aport bun de vitamina B şi de antioxidanţi.