Cum să combaţi răceala într-o singură zi
Începe-ţi dimineaţa cu un duş fierbinte. Acest prim pas îţi va îndepărta senzaţia de frig şi te va ajuta să descongestionezi căile nazale.
Ai grijă totuşi ca apa să nu fie extrem de fierbinte, deoarece îţi va cauza leziuni ale pielii.
Foloseşte plante aromatice. Poţi opta pentru un săculeţ din tifon în care să adaugi levănţică, iasomie, muşeţel sau orice altă plantă preferi, ba chiar şi câteva picături de ulei esenţial. Atârnă-l sub jetul de apă. În felul acesta te vei răsfăţa cu un veritabil moment de spa chiar la tine acasă încă de la prima oră a dimineţii.
Nu sări peste micul dejun
Alimentaţia este poate cel mai important pion în menţinerea sănătăţii tale, astfel că se recomandă ca dimineaţa să optezi pentru o veritabilă doză de vitamina C luată din fructe de pădure sau portocale, ambele variante fiind extrem de bogate în antioxidanţi.
Poţi să adaugi 2-3 cm de ghimbir, să le transformi într-un delicios smoothie, piure de fructe sau să le consumi ca atare.
Apelează la o inhalaţie, de preferat pe la prânz, înainte de a servi următoarea masă. Astfel, îţi vei descongestiona şi mai bine sinusurile şi vei evita durerea de cap. În apa pentru inhalaţie poţi să adaugi câteva picături de ulei esenţial de eucalipt sau de pin.
Află cât de sănătoasă este scorţişoara AICI
Ieşi din casă la o scurtă plimbare
Înainte de prânz, alege să faci o mică plimbare în aer liber. Chiar dacă simţi că te paşte o răceală, nu ezita să ieşi din casă. În felul acesta îţi vei face poftă de mâncare, creierul se va oxigena, circulaţia sangvină se va intensifica şi starea ta generală va fi excelentă.
Pentru prânz, alege o salată de legume în care adaugi peşte sau pui, proteinele sunt un real folos pentru întărirea sistemului imunitar. După prânz, ar fi indicat să bei un ceai din plante, lichide calde pentru a fluidifica mucozităţile şi pentru a le elimina, şi să te odihneşti.
Somnul de la amiază este excelent atât pentru pshicul tău cât şi pentru fizic.
Cina dedic-o picanteriilor
Cina, care nu trebuie să depăşească ora 18 ar trebui să conţină elemenete care să îţi ofere protecţie antibacteriană şi antivirală. Aşa că optează cu toată încrederea pentru ghimbir, usturoi, ardei iute.
După masă, repetă ritualul de dimineaţă cu baia caldă şi aromată, îţi vei relaxa musculatura şi vei combate răceala. De asemenea, bea un ceai de scorţişoară, ghimbir sau păpădie.
Nu te feri să dormi cât mai mult, astfel încât ora 22.00 să te prindă în pat. Imunitatea bună are nevoie de alimentaţie, mişcare şi bineînţeles odihnă.