Cum îţi dai seama dacă ai alergie la carne?
Iată care sunt simptomele pe care trebuie să le urmăreşţi:
- ţi se face rău imediat cum mănânci carne.
- ai nasul înfundat şi începi să strănuţi constant.
- încep să-ţi apară mâncărimi pe corp.
- te simţi ameţit. Dacă ai toate aceste simptome, este posibil să fii alergic la carne.
Această alergie se poate dezvoltă la orice vârstă. Mergi imediat la medic pentru tratament.
Cele mai frecvente probleme cauzate de consumul excesiv de carne:
Creşte nivelul de colesterol
Conţinutul de colesterol din carne variază între 45-80 miligrame la 100 de grame şi ajunge până la 150-350 miligrame la 100 de grame în ficat. Trebuie consumat rar de către persoanele care au hipercolesterolemie, diabet sau boli de inimă.
Rişti să suferi de obezitate sau de boli de inimă
Mezelurile duc la creşterea în greutate, apariţia bolilor de inimă şi a diabetului, dacă sunt consumate în cantităţi ridicate. Mai mult, consumul de mezeluri trebuie să fie ocazional, nu mai mult de 50-60 grame o porţie şi fără să fie asociat la aceeaşi masă cu brânzeturi şi alte cărnuri.
Te predispune la cancer
Consumul frecvent de carne a fost asociat cu apariţia mai multor forme de cancer, printre care cancerul de colon, de rect, hepatic şi ovarian. Astfel, potrivit medicilor, persoanele care mănâncă în mod regulat carne friptă sau prăjită prea mult au un risc cu 60% mai mare să se îmbolnăvească de cancer pancreatic.
Creşte riscul de contaminare cu paraziţi şi germeni
Carnea trebuie preparată bine înainte de a fi consumată, deoarece numai astfel bacteriile, paraziţii şi virusurile pot fi distruse în totalitate.