Cum faci faţă caniculei

14 august 2014   Ce te doare

Zilele caniculare ne dau bătăi de cap multora dintre noi. Toată lumea suferă din cauza caniculei, însă cei mai vulnerabili sunt copiii, vârstnicii şi bolnavii cronici, precum cardiacii, obezii şi diabeticii.

În cazul celor cu boli de inimă, modificările din corp pe care le creează canicula pot determina, în primă instanţă, stări de leşin. Însă, în unele cazuri, căldura excesivă poate favoriza decesul. Atunci când este foarte cald, organismul depune un efort suplimentar pentru a-şi menţine propria temperatură în limite normale. Iar pentru a se elimina căldura din corp, vasele de sânge se dilată, iar la nivel periferic se produce o vasodilataţie puternică.

Din acest motiv, cardiacii ar trebui să ia în serios avertizările de caniculă şi să fie foarte atenţi.

Iata 3 sfaturi despre cum faci faţă caniculei:

Îmbracă haine subţiri şi largi

Cea mai bună soluţie ar fi să rămâneţi în casă, dar cum majoritatea oamenilor au servicii, aceasta nu e tocmai o soluţie. Astfel hainele subţiri şi largi pot ajuta. De asemenea, trebuie să evitaţi să purtaţi haine închise la culoare deoarece se ştie că acestea atrag căldura.

Evită răcoritoarele ineficiente

Berea, îngheţata şi băuturile carbogazoase sunt la mare căutare în această perioadă. De ce? Pentru că oamenii au impresia că acestea sunt soluţiile pentru zilele caniculare. Ei bine, adevărul este că aceste băuturi nu fac altceva decât să vă deshidrateze. Pe acestea le puteţi înlocui cu apă, ceai rece sau limonadă.

Nu uita de pălărie

În aceste zile, pălăria nu reprezintă doar un accesoriu la modă, ci şi protecţia contra razelor ultraviolete.

Având grijă să nu ieşiţi din casă fără o pălărie, veţi diminua considerabil riscul de insolaţie sau de leşin.

Mai multe