Cei mai aprigi duşmani ai inimii

16 mai 2014   Ce te doare

Hipertensiunea este cel mai mare risc Poate fi prevenită sau tratată cu succes dacă este diagnosticată din timp şi este urmat întocmai tratamentul prescris de medic. Se consideră că ai tensiune dacă presiunea sistolică a sângelui depăşeşte 140 mmHg, sau dacă presiunea diastolică a sângelui este peste 90 mmHg.

Hipertensiunea exercită un stres constant asupra vaselor de sânge, ceea ce poate provoca slăbirea sau înfundarea lor. În timp duce la apariţia aterosclerozei şi slăbeşte structura arterelor, iar în combinaţie cu un nivel crescut al colesterolului se pot produce anevrisme.

Nivelurile crescute de lipide în sânge cresc riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Colesterolul este o substanţă moale, de consistenţa cerii care se găseşte în sângele din vene şi artere. Corpul produce o parte din colesterol, în timp ce un aport considerabil provine şi din consumul de alimente bogate în grăsimi.

Colesterolul este de două feluri: colesterol de densitate mică - LDL, sau de densitate mare - HDL. LDL-ul este cel de care trebuie să ai cea mai mare grijă pentru că el este responsabil de apariţia bolilor cardiovasculare.

Mai mult de 60% din populaţia Terrei nu face suficientă mişcare. Apariţia mijloacelor de transport şi munca de birou predispun la declanşarea problemelor de sănătate şi în special al bolilor de inimă.

Află mai multe pe clickpentrufemei.ro

Mai multe