Ce trebuie să ai în trusa medicală când pleci în vacanţă

21 iulie 2015   Ce te doare

Înainte să te hotărăşti ce va conţine trusa ta de prim ajutor, va trebui să verifici termenul de valabilitate al tuturor produselor.

Trusa trebuie să conţină:

Termometru digital

Acesta trebuie să fie dotat cu baterie de schimb, care poate fi folosit în timpul nopţii. Termometrul te va ajuta să ştii cu certitudine dacă unul din membrii familiei tale are sau nu febră. Temperaturile mai mari de 37,2 grade Celsius sunt cele care au nevoie mai mai multă atenţie, respectiv îngrijire.

Pensetă

Penseta poate fi folosită pentru extragerea corpurilor străine, precum aşchiile de lemn, cioburile, căpuşele.

Foarfecă

Foarfeca trebuie să aibă un capăt special, îndoit, dar să fie şi de mici dimensiuni. O poţi folosi pentru tăierea pansamentelor, fie chiar a hainelor din jurul unei plăgi în cazul unei accidentări.

Citeşte şi:

VIDEO: Fără stres în vacanţă! Iată care sunt plantele care te ajută!

Unde îl trimiţi pe copil în vacanţa de vară?

În cazul accidentelor neprevăzute, soldate cu răni superficiale, zgârieturi sau băşici, vei avea nevoie de: săpun, rivanol, apă oxigenată şi betadină.

Pe lângă comprese e bine să ai în trusa de prim ajutor şi o faşă elastică, plasturi de mărimi diferite şi şerveţele umede anibacteriene.

Este bine ca din trusa ta să nu lipsească serul fiziolagic. Îl poţi folosi pentru curăţarea ochilor, a leziunilor, dar şi a pielii, mai ales dacă ai suferit o alergie. De asemenea, important este ca în trusa medicală să pui un spray nazal şi unul cu apă de mare.

Antitermice şi antiinflamatoare

Cele mai eficiente sunt: paracetamolul/panadolul, ibuprofenul şi novocalminul.

Mai multe