Ce simptome ale cancerului apar doar la femei

8 noiembrie 2017   Ce te doare

Sănătatea ar trebui să fie singura grijă, însă din păcate stilul de viaţă agitat şi programul super încărcat de zi cu zi ajung să îşi pună amprenta şi asupra sănătăţii fizice nu doar psihice.

Find considerate sexul frumos, femeile sunt mult mai uşor de remarcat în anumite situaţii în cae sănătatea le joacă feste. Deşi, afecţiunile canceroase se dezvoltă la fel atât la femei cât şi la bărbaţi, anumite simptome şi forme canceroase sunt specifice femeilor. Şi asta din cauza doze mărite de hormoni ce se regăsesc în organismul feminin.

Cu toate că simptomele pot fi confundate foarte uşor, anumite simptome ale cancerului imitând alte boli sau afecţiuni, este indicat să monitorizezi felul în care se dezvoltă organismul tău de la zi la zi, mai ales dacă te confrunţi cu simptome cum ar fi apariţia din senin a vânătăilor, febra inexplicabilă, oboseala sau sângerările anormale.

Semnale canceroase feminine

Sângerări menstruale sunt un fenomen absolut specific femeilor aflate în plină acivitate ovariană, începând din perioada de pubertate până la instalarea menopauzei. Orice sângerare apărută după ce menopauza s-a instalat poate fi un semnal alarmant al cancerului de endometru.

În plus, nodulii sau orice altă modificare ce apare la nivelul sânilor ar trebui să te trimită la o mamografie deoarece la nivelul lor se pot dezvolta formaţiuni canceroase, chiar dacă nu toţi nodulii sunt canceroşi.

Un alt simptom al dezvoltării tumorii canceroase la femei o reprezintă balonarea pe o perioadă mare de timp, ce poate fi însoţită adesea şi de constipaţie. Aceste două semnale pot scoate la iveala prezenta unui cancer ovarian sau de col uterin.

O afecţiune precum este endometrioza care nu este depistată la timp şi tratată corespunzător poate favoriza infertilitatea şi dezvoltarea anumitor formaţiuni la nivelul aparatului genital feminin.

Banala răceală simptom canceros

Chiar dacă suntem în perioada virzelor şi a răcelilor, atunci când imunitatea ta scade dramatic, organismul este expus bacteriilor din jur. Ei bine, dacă şi tu te confrunţi cu o răceală de mai bine de 2-3 săptămâni şi nu observi nici o îmbunătăţire, ba mai mult este însoţită şi de o tuse persistentă, atunci nu mai aştepta şi mergi la medicul specialist.

Tusea persistentă poate scoate la iveală o bronşită acută sau prezenţa leucemiei, în aest caz fiind prezente şi senzaţia de gheară în piept sau durearea din braţe ce radiază către piept.

Nici febra nu este de neglijat. În momentul în care în organismul tău există o infecţie, sistemul imunitar luptă să o elimine şi adesea apare şi febra. În plus, o temperatură mai mare de 37 de grade menţinută mai multe zile la rând pot fi din cauza modificărilor celulare la nivelul celulelor roşii sau albe, astfel slăbind cu mult puterea de apărare a organismului.

Dacă la tusea persistentă, febră mai adaugi şi dureri de oase, tabloul este mai mult decât „ideal” pentru a merge la medicul specialist.

Scăderea bruscă în greutate, motiv de panică

Nu trebuie să faci din fiecare masă un ospăţ şi nici nu trebuie să stai nemâncat cu zilele. Ai nevoie de un echilibru constant pentru a te menţine sănătos, însă dacă brusc ai scăpat de foarte multe kilograme, şi aici ne referim la cel puţin 6 kilograme pe săptămână fără a ţine dietă, merg la medicul specialist.

Lipsa poftei de mâncare şi pierderea bruscă în greutate sunt semnele cele mai evidente ale cancerelor de ficat, pancreas, esofag sau chiar stomac ori colon.

Nici interiorul cavităţii bucale nu este ferit de tumori, astfel că dacă ai obervat modificari la nivelul gingiilor sau afte care nu mai trec, iată iarăşi un simptom care trebuie să te pună pe gânduri că ceva nu este în regulă şi trebuie să mergi la medicul specialist.

Mai multe