Ce să faci ca să nu mai răceşti

13 noiembrie 2014   Ce te doare

Stai la soare

Pesoanele care au un nivel scăzut de vitamina D sunt cu 36% mai predispuse la infecţii respiratorii faţă de cei care au un nivel normal al acestei vitamine. O spune un studio al cercetătorilor de la Harvard.

Expunerea la soare, aproxmativ 10-20 de minute, ne ajută la asimilarea vitaminei D. De asemenea, şi suplimentele care conţin aecastă vitamin sunt indicate.

Odihnă suficientă

Ştiai că persoanele care auparte de un somn de cel puţin opt ore în fiecare noapte sunt mai puţin predispuse răcelilor? Acest lucru se întâmplă pentru că odihna ajută sistemul imunitar, astfel încât acesta să funcţioneze la parametric normai şi să apere organismul.

La fel de important este să eviţi stresul, căci acesta duce şi la scăderea imunităţii, deci la o mai mare expunere către infecţiile respiratorii de sezon.

Spală-te pe mâini

De fiecare dată când pui mâna pe o clanţă, foloseşti un pix de la o instituţie publică, foloseşti transportul în comun sau strangi mâna cuiva te expui la sute de bacterii şi germeni care te-ar putea îmbolnăvi.

De aceea, este indicat să te speli pe mâini cu apă şi săpun nu doar după ce foloseşti toaleta sau înainte de masă, ci şi după ce te întâlneşti cu o astfel de situaţie. Când nu ai posbilitatea de a te spîăla pe mâini, foloseşte un gel antibacterian.

Mănâncă usturoi

Datorită proprietăţilor antimicrobiene, usturoiul ar trebui să nu-ţi lipsească din alimentaţie în această perioadă. Acesta creşte rezistenţa organismului la infecţii, mai ales că în urma mai multor cercetări s-a arătat că usturoiul conţine peste 20 de substanţe antivirale şi antibacteriene.

De asemenea, evită alimentele bogate în grăsimi şi consumă cât mai multe fructe şi legume bogate în vitamina C.

Mai multe