Ce pericole ascund palpitaţiile?
La persoanele sănătoase, aceste palpitaţii pot fi cauzate de oboseală, stres sau chiar de dezechilibre minerale.
Lichidele în exces pot provoca palpitaţii
Indiferent că ne referim la consumul în exces de cafea, alcool sau băuturi energizante, aceste lichide pot fi una dintre cauzele apariţiei palpitaţiilor. Consumul a mai mult de 2 ceşti de cafea pe zi împiedică asimilarea calciului, fapt care în timp poate favoriza apariţia osteoporozei.
Afecţiuni ale inimii
Palpitaţiile pot să fie un prim simptom al unei boli cardiovasculare. Este important ca în cazul în care acestea persistă să te adresezi unui medic de specialitate. Deseori pot ascunde tulburări de ritm cardiac sau o cardiopatie ischemică.
Hipertiroidism
Alimentaţia joacă un rol extrem de important în buna desfăşurare a activităţii organismului.
Dacă nu ai schimbat nimic în regimul tău alimentar în ultima perioadă, iar palpitaţiile sunt din ce în ce mai prezente, atunci este cazul să mergi la medic şi să verifici starea de funcţionare a glandei tiroide. Printre simptomele hipertiroidismului se regăsesc şi palpitaţiile frecvente.
Anemie
Un dezechilibru alimentar produce efecte negative pe termen lung asupra întregului organism.
O anemie poate fi cauza palpitaţiilor pe care le simţi, deoarece când un singur aliment lipseşte constant din alimentaţia ta, sau corpul nu îl asimilează , semnalele nu întârzie să apară.
Boli psihice
Nimic nu este mai dăunător pentru sănătatea organismului tău decât stresul psihic meţinut pe perioade lungi de timp, nevroza, sau chiar şi hipocondria (teama de boli)
Alte simptome asociate
În cazul în care, pe lângă palpitaţii, simţi constant zgomote în urechi, ai vederea înceţoşată sau ai stări de anxietate, de lipotimie (leşin), este cazul să te prezinţi la medicul specialist pentru un examen de specialitate.