Ce organe afectează alcoolul

27 septembrie 2016   Ce te doare

Inima are de suferit

Mulţi dintre cei care consumă alcool resimt o accelerare a bătăilor inimii, deseori acestea devin neregulate. În urma unor studii, s-a demonstrat faptul că alcoolul poate duce la boli cardiovasculare, iar inima este pusă astfel în periciol. De asemenea, şi sistemul circulator are de suferit. Alcoolul este recunoscut pentru faptul că lărgeşte vasele de sânge. Care sunt consecinţele? Ni se face foarte cald, obrajii se înroşesc, iar starea de rău începe să se instaleze.

Slăbeşte sistemul imunitar

În plus, trebuie să ştim că alcoolul are un efect negativ şi asupra sistemului imunitar, slăbind puterea de apărare a organismului. În acest mod, devenim mai susceptibili la infecţii şi nu mai prea putem să luptăm împotriva lor, odată instalate.

Scade libidoul şi e responsabil de tulburări erectile

Iniţial alcoolul (un pahar de vin, nu mai mult) provoacă o creştere a dorinţei sexuale, însă dacă persoana continuă să bea, scade intensitatea percepţiilor la nivelul întregului corp. De aceea, excitarea şi orgasmul devin mai dificile, iar la bărbaţi pot apărea tulburări erectile.

Duce la gută, o boală extrem de dureroasă

Cei care obişnuiesc să consume alcool frecvent suferă şi de dureri de cap, dar şi de articulaţii. În timp, acumularea masivă de cristale de acid uric în articulaţii poate provoca apariţia maladiei numită gută (o boală caracterizată prin crize foarte chinuitoare, cu dureri atroce în articulaţiile afectate).

Distruge creierul

Alcoolul, încet dar sigur, distruge creierul. În urma unui consum frecvent de alcool, apar tulburări ale activităţii nervoase în lobul frontal. De asemenea, nu mai sunt conştientizate pericolele şi se pot lua decizii care pot pune viaţa în pericol. În plus, cerebelul, responsabil, printre altele, de controlul mişcărilor, este şi el afectat. De aceea, persoanele care consumă o cantitate mare de alcool au reacţii întârziate şi se clatină când merg.

Te poate ucide!

Când alcoolemia depăşeşte 3,5 la mie, pot apărea tulburări extrem de grave. Centrii reflecşi sunt amorţiţi de alcool şi devin incapabili să mai regleze funcţiile vitale ale organismului. Atunci, poate surveni moartea, fie direct, fie prin înecarea cu propria vomă.

Mai multe