Ce boli pot transmite gândacii de bucătărie
Gândacul roşu de bucătărie trăieşte până la 200 de zile. La o săptămână de la împerechere apar pachetele de ouă (ooteci) de culoare maronie. O ootecă are în medie 36 de ouă şi este purtată de femelă în jur de patru săptămâni pe partea posterioară a corpului. Femelele expulzează ootecile cu puţin timp înainte de eclozarea larvelor, în apropierea unei surse de apă. Larvele eclozează imediat după expulzarea ootecilor şi în decursul a 2-3 luni ajung la maturitatea sexuală. Acesta este motivul pentru care gândacii de bucătărie se pot înmulţi foarte uşor.
Gândacii de bucătărie pot reprezenta un adevărat pericol pentru sănătatea întregii familii, ei fiind purtători ai unor bacterii ce pot cauza diverse afecţiuni. De aceea, este bine să luaţi măsuri şi să rezolvaţi problema cât mai repede cu putinţă. E bine să ştiţi ce boli pot transmite gândacii de bucătărie şi la ce riscuri vă expuneţi dacă aceştia au apărut în locuinţă şi poate aşa veţi avea un motiv în plus să nu-i lăsaţi să se înmulţească.
Ce boli pot transmite gândacii de bucătărie: toxi-infecţii alimentare şi gastro-enterită
Din păcate, aceste insecte ne pot transmite boli care ne pun în pericol sănătata. Gândacii de bucătărie transportă germeni de toxi-infecţii alimentare pe corpurile lor şi sunt responsabili pentru răspândirea de dizenterie şi gastro-enterită la oameni. Heparita A. Ce boli pot transmite gândacii de bucătărie Pe de altă parte, gândacii de bucătărie ne pot infesta şi cu hepatita A, holeră şi o varietate de bacterii sau infecţii virale. Ce boli pot transmite gândacii de bucătărie: numeroase alergii Problemele nu se opresc aici. Saliva, excrementele şi organismele de descompunere ale gândacilor de bucătărie conţin proteine alergene cunoscute pentru a declanşa alergii şi a creşte severitatea simptomelor de astm. Cei mai afectaţi sunt micuţii. Şi diareea, printre bolile transmise de gândacii de bucătărie De asemenea, şi viermii paraziţi pot fi transmişi prin intermediul gândacilor de bucătărie. Simptome precum diareea, scaun cu sânge şi crampele abdominale sunt doar câteva dintre problemele pe care aceste insecte ni le pot provoca. Katsaridafobie, teama patologică de gândacii de bucătărie Există chiar şi o fobie legată de aceste insecte.Teama patologică de gândacii de bucătărie se înscrie în gama largă a fobiilor de care suferă oamenii. Aceasta se numeşte: katsaridafobie. Pe „katsaridofobici”, vederea de aproape a unui gândac de bucătărie îi face să tremure şi să transpire; bătăile inimii li se înteţesc, tensiunea arterială creşte, iar oamenii resimt, efectiv, o stare de teroare.