Ce boli ascunde durerea în piept

15 martie 2018   Ce te doare

De cele mai multe ori durerea din piept este asociată cu o problemă cardiacă sau posibilitatea apariţiei unui infarct miocardic, dar în realitatea există şi alte afecţiuni ce pot fi descoperite datorită acestui simptom.

Chiar dacă este necesară o investigaţie amănunţită, nu te panica şi mergi la medic ori de câte ori simţi că ceva este în neregulă.

Nu ignora durerea ce apare brusc

Întotdeauna când te confrunţi cu o durere în piept ce apare brusc, are un caracter de construcţie, este intensă şi resimţi din plin senzaţia de apăsare, mai ales dacă este situată sub stern sau radiază în braţul stâng sau spre spate nu ezita să apelezi imediat la un medic deoarece te poţi confrunta cu o tulburare a ritmului cardiac ce poate fi periculoase.

În astfel de cazuri este posibil să ai parte şi de transpiraţii, scăderi de tensiune arterială sau chiar şi dificultăţi de respiraţie, motiv pentru care este esenţial să nu te panichezi şi suni imediat la 112 mai ales dacă eşti singur acasă.

Posibile afecţiuni ale stomacului

În unele cazuri aceste dureri ce se pot resimţi la nivelul pieptului pot fi datorate şi unor afecţiuni ale stomacului, a esofagului dar şi a vezicii biliare.

De asemenea se poate ca problema reală din spatele acestei dureri să fie datorată unei inflamaţii a articulaţiilor condro-costale, iar în acest caz vei observa că durerea se va intensifica la fiecare mişcare a cutiei toracice şi se va ameliora la administrarea de antiinflamatoare.

Însă indiferent de natura acestei dureri nu te trata niciodată singur după ureche.

Şi existenţa zonei zoster poate fi cauza apariţiei durerii din piept. Aceasta fiind o inflamaţie pe traiectul nervilor ce provoacă o durere violentă însoţită de erupţii veziculare specifice acestei afecţiuni.

Stările de anxietate şi durerea din piept

Indiferent de caracterul bolii sau de cauza apariţiei durerii din piept este necesară o evaluare medicală pentru a stabili cu exactitate cauza apariţiei ei.

În plus, durerea din piept este întâlnită adesea şi în tulburările de comportament unde avem de a face cu stări de anxietate, atacuri de panică sau hiperventilaţie mai ales dacă aceasta se asociază cu senzaţia de amorţeală, palpitaţii sau probleme respiratorii.

Dar şi embolia pulmonară, pneumonia cât şi pneumotoraxul pot fi responsabile cu apariţia durerii din piept.

Mai multe