Ce afecţiuni ascunde căderea părului

25 februarie 2018   Ce te doare

Părul femeilor cade uneori după naştere, dar creşte la loc. Acelaşi lucru se petrece, atât la femei cât şi la bărbaţi, în urma oricărei boli grave.

Se spune că o persoană pierde, în medie, până la 50-100 de fire de păr pe zi. Acestea sunt înlocuite de fire noi, car cresc din acelaşi folicul. În cazul în care pierderea este mai mare de 100 de fire, probabil că te confrunţi cu o problemă.

Alimentaţia defectuoasă sau consumul de alimente sărace în proteine, vitamine şi minerale, reprezintă una dintre cauzele

. Astfel, persoanele care ţin un regim alimentar foarte strict pentru o perioadă îndelungată sau care au slăbit foarte mult într-un timp foarte scurt sunt supuşi

unui risc ridicat de pierdere a părului.

Anemia este o frecventă cauză a căderii părului. Astfel, este bine să consumi alimente bogate în fier, precum ficatul (nu şi dacă eşti însărcinată), cereale integrale, legume cu frunza verde-închis, ouă, curmale şi stafide.

Diabetul sau problemele cu glanda tiroidă pot provoca schimbări hormonale în organism care pot duce la căderea părului. De asemenea, sindromul ovarelor polichistice poate fi cauza fie a pierderii părului, fie a apariţiei acestuia în zone nedorite precum faţă sau mâini.

Vopsirea părului, întinderea sau decolorarea pot duce la căderi temporare de păr. Firele pot cădea din rădăcină în urma traumatizării scalpului cu soluţii chimice.

Mătreaţa este o afectiune a pielii scalpului, caracterizată prin decojire, iritaţie şi senzaţie de mâncărime. Aceasta poate fi generată de secreţia ridicată de sebum, de fluctuaţiile hormonale, transpiraţie, stres şi alimentaţie.

Când vine vorba de mătreaţă, produsele alimentare bogate în vitamine, minerale, acizi graşi Omega-3, pot fi benefice.

Firul de păr este compus din proteine, de aceea, o dietă bogată în proteine, în special proteine naturale, ajută părul să crească sănătos. Totodată, părul are nevoie de fier, vitamina E, cupru, seleniu, magneziu. Aşadar, mănâncă avocado, alone, seminţe şi ulei de măsline.

Este important să reduce consumul de grăsimi animale şi zaharuri, întrucât pot spori producţia de sebum.

Mai multe