Afecţiuni anunţate de menstruaţiile dureroase

25 aprilie 2017   Ce te doare

Ţesuturi benigne în zona uterului

Fibroamele uterine, ţesuturi necanceroase apărute în zona uterului, pot afecta în special după 40 de ani. Nu doar durerea este un semnal de alarmă, ci şi menstruaţia prelungită, sângerările în afara ciclului menstrual, urinările dese, constipaţia.

Infecţie uterină

Un tip de infecţie care poate apărea ăn zona uterină este afecţiunea inflamatorie pelvină. Afectează uterul, dar şi tompele uterine sau ovarele ca urmare a contactării unor germeni patogeni, bacterii transmise pe cale sexuală sau microorganisme care se dezvoltă în colul uterin sau în vagin, în perioadele menstruale. Se manifestă prin dureri abdominale, mai ales în timpul contactului sexual sau al mersului, febră, constipaţie, greaţă, secreţii vaginale anormale.

Citeşte şi: Dureri menstruale? Aşa poţi scăpa de ele!

Boală care poate da infertilitate

Durerile menstruale intense pot fi manifestarea unei boli numită endometrioză, care, dacă nu este tratată corect, la timp, poate provoca infertilitate. Un alt semn al acestei boli este prelungirea unei sângerări abundente mai mult de o săptămână. Boala presupune extinderea mucoasei uterine în afara uterului în trompele uterine, în ovare sau în ţesutul din bazin.

Chisturi în zona ovarelor

Ameţelile, durerile menstruale, starea de slăbiciune, urinările dese se numără printre simptomele pe care le dau chisturile ovariene. Sunt săculeţi cu lichid care apar pe ovare în urma procesului de formare şi de expulzare a ovulelor. Din fericire, cele mai multe chisturi dispar de la sine. Rareori, se pot mări foarte mult şi trebuie operate.

Te-ar mai putea interesa: Tratamente naturiste pentru chisturile ovariene

Mai multe