Testul Papanicolau pentru sâni, metodă nouă de screening în cancerul mamar

24 iulie 2013   Analize Medicale

Femeile din România au la dispoziţie o analiză modernă care ajută la depistarea cancerului de sâni – testul Papanicolau HALO.

Acest test este prima şi unica metodă complet automatizată, non-invazivă, pentru screening şi monitorizarea femeilor asimptomatice cu varsta cuprinsă între 25 şi 55 de ani.

Testul HALO are acelaşi rol în depistarea cancerului la sân precum Testul Papanicolau pentru cancerul de col uterin. Acesta presupune efectuarea unui examen citologic al secreţiei mamare pentru depistarea precoce a anomaliilor celulare premaligne sau maligne.

Testul utilizează o tehnologie de ultimă generaţie pentru a preleva o cantitate mică de fluid din mamelon, rapid şi cu un disconfort minim. Dispozitivul utilizeaza o combinatie de caldură, sucţiune şi masaj pentru a extrage fluid mamelonar ductal, întregul proces fiind nedureros.

Iata avantajele Testului Pap HALO pentru sân: tehnologie de ultimă generaţie, este prima şi unica metodă complet automatizată, este non-invaziv, nedureros, prelevarea este rapidă, se adreseaza femeilor asimptomatice de orice vârstă.

Testul este recomandat a fi efectuat anual, împreună cu testul Papanicolau pentru depistarea cancerului de col uterin, tuturor femeilor cu vârsta cuprinsă între 25-55 de ani, chiar dacă nu prezintă simptome sau secreţie mamară.

Cui şi cand nu se recomandă efectuarea testului:

• Femeilor până în 25 de ani;

• Femeilor care alăptează şi 6 luni dupa perioada de alăptare;

• Femeile cu implant mamar;

• În perioada dinainte de mentruaţie, când sânul este dureros.

Testul se poate face la Donna Medical Center din Bucureşti.

Mai multe