De ce este utilă măsurarea presiunii arteriale acasă

12 mai 2016   Analize Medicale

În aceste cazuri, specialiştii recomandă monitorizarea la domiciliu. Urmărirea în timp a rezultatelor îl va ajuta pe medicul curant să ia decizii mai informate privind tratamentul şi, de asemenea, poate reduce riscul de atac de cord. „Hipertensiunea arterială de durată creşte semnificativ riscul de apariţie al altor boli. Având în vedere rata crescută de deces cauzată de afecţiunile cardiovasculare, fiecare persoană hipertensivă sau care este supusă unui asemenea risc ar trebui să aibă în casă un tensiometru de calitate, validat clinic. Monitorizarea regulată oferă un feedback esenţial despre starea de sănătate, ceea ce va ajuta medicul să ia la timp măsuri de prevenţiei”, explică Dan Cheţan, reprezentantul Omron România.

Ce poţi facă să scazi tensiunea

Dacă ai tensiune mare, specialiştii în domeniu îţi recomandă să consumi suc de sfeclă. Într-un nou studiu s-a constatat că aproximativ 225 de mililitri (o cană) îi poate ajuta pe cei care suferă de presiunea arterială ridicată, reducându-le tensiunea cu 7%.

Testele sugerează că efectul este produs de nivelul ridicat de nitraţi.Concentraţii mari de nitraţi se găsesc şi în ţelină, varză şi alte legume cu frunze verzi precum spanacul sau salata verde.

Consumul crescut de alimente bogate în nitraţi declanşează o serie de reacţii chimice în sânge, iar acestea care pot creşte nivelul de oxigen în zone din corp unde există un deficit.

Sucul de sfeclă folosit în studiu conţinea 0.2g de nitrat alimentar, cantitate ce se poate regăsi într-un bol mare de salată verde sau în două sfecle.

Ce înseamnă presiune arterială mare

Presiunea arterială mare este atunci când depăşeşte valoarea de 14/9. Prima cifră indică tensiunea sistolică şi corespunde cu momentul în care inima se contractă la fiecare bătaie.

Mai multe