Acest mic-dejun te poate face să arăți cu 10 ani mai tânăr

10 octombrie 2024   Sănătate

Într-o lume în care obsesia pentru tinerețe este tot mai mare, nu este surprinzător că multe persoane apelează lafillere sau intervenții chirurgicale pentru a încetini procesul de îmbătrânire.

Dar, deși aceste metode pot funcționa, ele sunt adesea costisitoare. Din fericire, există soluții mai accesibile care nu îți vor goli buzunarele și totul începe cu alimentația ta.

Frectele de pădure ar trebui să facă parte din dieta antiaging a oricărei persoane. Foto: Shutterstock. 

Phil Bianchi, expert în alimentație și fondatorul The Gift of Oil, a dezvăluit câteva alimente și băuturi care te pot ajuta să arăți cu până la 10 ani mai tânăr. Cu ajutorul ingredientelor potrivite, nu doar că îți vei menține pielea sănătoasă, dar vei și încetini semnele vizibile ale îmbătrânirii.

5 alimente anti-îmbătrânire

Uleiul de măsline extra virgin: Cunoscut pentru numeroasele sale beneficii asupra sănătății, uleiul de măsline reduce colesterolul rău și riscul de accident vascular cerebral. Dar, mai mult decât atât, este un aliat puternic împotriva îmbătrânirii datorită grăsimilor mononesaturate care combat inflamațiile și ajută la menținerea pielii tinere.

Ceaiul verde: Acest ceai este o adevărată comoară pentru cei care vor să rămână tineri. Bogat în vitamina B2, ceaiul verde ajută la fermitatea pielii, în timp ce antioxidanții săi puternici previn apariția ridurilor și a liniilor fine.

Ciocolata neagră: Pe lângă faptul că scade tensiunea arterială și nivelul colesterolului, ciocolata neagră îmbunătățește circulația sângelui către piele și o ajută să rețină umiditatea pentru mai mult timp. Flavonoidele din ciocolata neagră oferă, de asemenea, protecție împotriva daunelor solare, prevenind ridurile cauzate de expunerea la soare.

Rodiile: Aceste fructe sunt pline de antioxidanți care protejează colagenul pielii, esențial pentru menținerea elasticității și tinereții. Consumul regulat de rodii poate reduce petele maronii și daunele cauzate de expunerea la soare.

Pepenele roșu: Extrem de hidratant, pepenele roșu conține vitaminele A, B și C, toate benefice pentru piele. Aceste vitamine ajută la strălucirea pielii, la îmbunătățirea sănătății acesteia și la oferirea unui aspect neted și tânăr.

Rețeta „anti-îmbătrânire” perfectă pentru micul dejun

Phil Bianchi a împărtășit și o rețetă simplă, dar eficientă, pentru un mic dejun care poate contribui la menținerea tinereții tale. Aceast smoothie nu doar că este delicios, dar îți oferă și doza zilnică de nutrienți necesari pentru o piele sănătoasă și strălucitoare.

Ingrediente:

  • 150 g fructe de pădure congelate
  • 50 g pepene roșu
  • 1 banană coaptă
  • 75 ml lapte de ovăz
  • 1 linguriță de sirop de arțar
  • ½ lingură de pudră proteică de vanilie (vegană, dacă preferi)

Pentru topping:

  • Semințe de rodie
  • Ciocolată neagră rasă
  • 25 g granola
  • 1 lingură de mix de nuci și semințe
  • Un strop de ulei de măsline extra virgin

Servește totul cu o ceașcă de ceai verde pentru un plus de antioxidanți.

Cum funcționează aceste ingrediente?

Fiecare ingredient din acest mic dejun oferă beneficiile sale anti-îmbătrânire. Fructele de pădure și pepenele roșu îți hidratează pielea și îți oferă vitamine esențiale. Bananele aduc un plus de potasiu, care ajută la menținerea elasticității pielii, iar ciocolata neagră și nucile contribuie la o piele mai netedă și mai protejată împotriva factorilor externi.

Prin urmare, nu trebuie să investești sume mari în tratamente cosmetice scumpe. Îți poți menține pielea tânără și sănătoasă doar făcând mici schimbări în alimentație și alegând ingredientele potrivite.

Sursa: Express

Mai multe