Trucuri chinezeşti pentru a scăpa de oboseală
O sănătatea de fier şi un ritm de viaţă liniştit sunt specifice persoanelor care nu se confruntă cu probleme la nivelul rinichilor.
Nivelul scăzut de fier sau magneziu, precum şi cel al vitaminelor B, C sau D, ar putea declanşa oboseala, stare de moleşeală, anxietate şi depresie. Oboseala se poate datora şi unor afecţiuni endocrine, digestive, cardiovasculare, pulmonare, ginecologice, dezechilibre metabolice sau afecţiuni ale sistemului nervos precum anemie, diabet, hipotiroidie, depresie.
Singura modalitate prin care puteţi afla cu exactitate valorile vitaminelor şi a mineralelor sunt analizele de sânge.
Citeşte şi: Exerciţii tibetane care îţi prelungesc viaţa
Punctul care alungă oboseala
În cazul în care te simţi extenuat, ar trebui să-ţi loveşti uşor cu pumnii zona lombară, în serii de câte 9 sau 18 mişcări (cifrele care simbolizează chi-ul). Un alt truc menit să te scape de somnolenţă este apăsarea continuă timp de 1 minut, a zonei dintre nas şi gură.
Odată presat acest punct, te vei simţi instantaneu mai bine, mai ales că, prin activarea lui, îţi va fi inhibată şi senzaţia de foame, iar lichidele din organism vor fi stimulate să circule mai bine.
Acest mic truc este binevenit pentru persoanele care au mereu senzaţia de picioare grele sau care vor să slăbească mai uşor.
Află care este punctul de pe corpul tău prin stimularea căruia poţi trăi mai mult Aici
Uită de micile dureri!
Apelează ori de câte ori ai ocazia la şedinţe de reflexoterapie. Prin presarea punctelor de la nivelul tălpilor sau palmelor se stimulează buna funcţionare a întregului organism. Relaxarea face parte dintr-un ritual benefic pentru sănătatea ta.
În partea din spatele a călcâiului se află o zonă esenţială în reflexoterapie. În cazul în care se produc anumite dezechilibre în organism, zona se prezintă dureroasă şi uşor inflamată.
Aşadar, atunci când ai migrene, nu te poţi concentra sau nu ai suficientă energie, presează locul respectiv timp de 2-3 minute şi vei uita de disconfort.
Sfaturi utile
Este recomandată odihna, evitarea stresului şi practicarea de tehnici de relaxare. Daca te trezeşti mai obosit decât te-ai culcat înseamnă că ficatul tău este obosit. Adoptă, pe cât posibil, o alimentaţie sănătoasă bogată în vitamine şi minerale.
Uită de dulciuri, cafea, alcool, tutun, alimente pe bază de faină albă, mezeluri şi carne de orice fel, mai ales sub formă de conserve.
Mişcarea în aer liber este vitală pentru păstrarea unei bune stări de spirit. O plimbare în natură, mersul desculţ pe iarbă, privitul unui răsărit sau a unui apus în mijlocul naturii sunt metode simple să-ţi reîncarci „bateriile” pentru mai mult timp.