Tratamente naturiste cu borş din tărâţe

15 iulie 2015   Terapii complementare

Ingredientul cel mai bun pentru acrirea ciorbelor este gustosul borş de tărâţe, preparat în casă de zeci de ani de către români de pretutindeni. Dar borşul este unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru diferite afecţiuni.

Tratamente naturiste cu borş din tărâţe – zeama din tărâţe de grâu macerate conţine multe vitamine şi minerale importante pentru organism

Zeama care rezultă din macerarea tărâţelor de grâu, adică borşul, conţine vitamine din complexul B, vitamina C, D şi H, aminoacizi esenţiali, minerale şi carbohidraţi. Drojdia de bere conţinută în borş are şi ea vitamine şi minerale foarte uşor de asimilat de organism (calciu, fosfor, magneziu), dar şi seleniu şi crom.

De asemenea, borşul este un bun dezinfectant, în tradiţia populară medicinală se dădea copiilor care nu aveau poftă de mâncare şi despre care se credea că sunt deocheaţi şi se dădea şi pentru mahmureală.

Tratamente naturiste cu borş din tărâţe – revigorează-ţi întreg organismul cu 1 litru de borş proaspăt

Borşul este excelent revigorant pentru întregul organism, se foloseşte în cure după o perioadă de epuizare fizică şi psihică sau în oboseală cronică. Se bea timp de 20 de zile o cană cu borş înainte de fiecare masă cu un sfert de oră. Pentru cei care au probleme cu ficatul sau bila pot ţine aceeaşi cură, dar se adaugă în plus 1 linguriţă de pulbere de pelin, pentru eficienţă mai mare.

Borşul este cel mai bun remediu împotriva mahmurelii, dar cercetătorii nu au putut descoperi încă de ce. Mai mult, un litru de borş trezeşte orice om din beţie. De asemenea, borşul se foloseşte şi în afecţiuni ca astm, sinuzită, alcoolism, vomă, oboseală cronică, bronşită.

Tratamente naturiste cu borş din tărâţe – tratează bolile de inimă sau de ficat cu borş

Persoanele care vor să îşi cureţe colonul sau rinichii, să şină o cură de 2 săptămâni cu o cană de borş înainte de fiecare masă. Este bun şi pentru întărirea funcţiilor organelor interne. Hipertensivii şi cei care au suferit de afecţiuni cardiovasculare ar trebui să bea borş mai des. Scade colesterolul, glicemia din sânge şi de asemenea, scade riscul infarctului miocardic.

În cazul persoanelor care suferă de TBC, acestea să bea zilnic, pe stomacul gol, o jumătate de litru de borş proaspăt. Borşul distruge bacilii activi ai tuberculozei. Alcoolici pot fi trataţi cu borş, dar trebuie să consume o perioadă îndelungată cantităţi semnificative de zeamă de borş. Pentru cei care nu au încercat încă, să bea 1-2 litri de borş la mahmureală, aceasta dispare în jumătate de oră.

Cei care suferă de oboseală cronică sau au trecut de curând prin perioade de epuizare fizică sau psihică, să bea 1 litru de borş proaspăt dintr-o dată. Vor simţi cum se revigorează şi îşi revin. Pot face acest lucru câteva zile la rând, borşul redă vitalitatea şi starea de bine.

Mai multe