Tratamente naturiste cu boabe de muştar

20 martie 2015   Terapii complementare

Pe cât de mici, pe atât de eficiente şi importante pentru sănătatea omului, boabele de muştar fac minuni. Seminţele de muştar sunt adevărate salvatoare ale vieţii. De obicei se pisează şi se amestecă cu apă, iar din acest amestec iese un ulei volatil, care generează o căldură mare, datorită substanţelor sinigrina şi myrosina.

Uleiul format din seminţele de muştar alungă congestiile unor organe interne, iar o singură cataplasmă cu muştar aduce alinarea de care ai nevoie. Pentru mâinile reci şi picioarele foarte reci băile sau cataplasmele cu muştar sunt o soluţie incontestabilă.

Tratamente naturiste cu boabe de muştar – muştarul salvează vieţile în cazuri grave de bronhiolită la copii

O cataplasmă de 120 de grame de pudră proaspătă din seminţe de muştar amestecat cu apă caldă, până se obţine o pastă groasă poate fi soluţia cea mai bună pentru problemele de piele. Înainte de a pune compresa cu muştar, trebuie unsă pielea cu vaselină sau ulei. Pasta se pune în tifon şi se poate ţine câteva ore sau o noapte întreagă.

Aceste cataplasme sau băi cu muştar, aplicate corect au salvat vieţile multor copii, care se învineţiseră în urma unor cazuri grave de bronhiolită şi care se zbăteau între viaţă şi moarte. Pielea nu se expune direct la ingredientele muştarului, iar dacă pielea se înroşeşte nu este problemă, dar să nu se lase până face băşici. Dacă un copil are o tuse convulsivă care nu vrea să treacă, compresele cu muştar previn complicaţiile grave.

Tratamente naturiste cu boabe de muştar – uşurează simptomele astmului şi bolii lui Raynaud

Bolnavii de astm pot respira mai bine în urma mâncărurilor iuţi, cum sunt muştarul sau usturoiul. Acestea au putere mucokinetică, adică de mişcare a mucusului, dar au şi puterea de a dilua secreţiile groase şi de a deschide astfel căile respiratorii, lăsându-i pe aceştia să respire mai uşor.

Hipotiroidismul poate fi tratat cu muştar. Hormonii tiroidieni sunt compuşi din iod şi tyrosină. Iar cea mai bună sursă de tyrosină este muştarul verde. Deci, persoanele care suferă de hipotiroidism ar trebui să consume cu încredere şi cât se poate de des muştar verde. Alte surse de tyrosină sunt şi roşcovele, fasolea încolţită, boabe de soia, ovăz, alune, spanac, creson şi varză.

În boala lui Raynaud, constricţia şi spasmele arterelor mici care aduc sângele în extremităţi fac ca degetele mâinilor şi picioarelor să fie reci, dureroase, palide sau chiar vineţii. De altfel, chiar şi nasul poate deveni foarte rece, iar în general este o afecţiune comună la femei. Pentru femeile care îşi simt mereu mâinile şi picioarele reci, să folosească cataplasme cu muştar. Pudra de muştar poate fi amestecată şi cu făină integrală de grâu şi apă caldă şi aplicată la picioare. Supele de fasole şi paste făinoase cu multe condimente iuţi pot ajuta în această boală.

Mai multe