Ştii care este legătura dintre ghimbir şi celulită?
Când vine vorba despre frumuseţea fizică, celulita este principala problemă, mai ales a femeilor. Cauzele apariţiei acesteia sunt multiple, la fel şi remediile, astfel că astăzi îţi prezentăm varianta pe bază de ghimbir.
Proprietăţile sale medicinale sunt recunoscute la nivel mondial, având un conţinut mărit de vitamine şi minerale cât şi de uleiuri esenţiale ce oferă organismului uman proprietăţi antiinflamatorii.
Ghimbirul, remediul naturist
Îl poţi folosi la prepararea diverselor sortimente de mâncare, în limonadă, ceai, cafea, sucuri sau smoothie-uri.
Când vine vorba despre celulita şi inesteticele cojii de portocală de la suprafaţa pielii, mai ales din zona coapselor, ghimbirul pare a fi de un real ajutor.
Datorită nutrimenţilor săi, gomajul făcut cu ghimbir va contribui într-o formă activă la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine.
Având în vedere că la suprafaţa pielii se regăsesc foarte multe vase limfactice, gomajul sau periajul uscat la care se adaugă ghimbir va facilita eliminarea toxinelor şi îmbunătăţirea calităţii pielii.
Află cum se prepară corect ceaiul de ghimbir AICI
Cum se prepară remediul din ghimbir?
Foarte simplu şi rapid, ai nevoie de două linguri de ghimbir ras, 500 mililitri de suc proaspăt de ghimbir, coaja de la două portocale, un pahar de sare de mare cât mai grunjoasă şi două linguriţe de ulei de cocos.
Amestecă toate aceste ingredient, fără uleiul de cocos, acesta se va folosi la final pentru hidratarea pielii.
Apoi cu ajutorul unui burete de corp aplică din soluţia respectivă pe zonele cu probleme, masând uşor zonele.
După numai 10 minute vei observa cum pielea ta se încălzeşte şi rezultatele nu vor întârzia să apară.
Dacă faci parte din categoria oamenilor cu piele foarte sensibilă, este suficient să apelezi o dată pe săptămână la acest tratament. Iar la final să aplici u ulei sau o cremă intens hidratantă pe bază de ulei de jojoba, de migdale dulci, mai ales după baie pentru a asigura elasticitatea pielii.
Când este contraindicat ghimbirul?
Trebuie să ştii că în anumite cazuri consumul de ghimbir este contraindicat şi anume : sarcină, temperatura corporală ridicată, prezenţa membranelor mucoaselor inflamate, sângerări locale sau răni profunde.
Atunci când urmezi un tratament medicamentos întreabă medicul curant dacă există posibilitatea ca un medicament să interacţioneze cu ghimbirul.