Remedii naturiste cu sfeclă roşie

10 iulie 2015   Terapii complementare

Iubitorii de sfeclă roşie ar trebui să se bucure enorm, căci aceasta este una dintre minunile pământului. Se cunosc efectele sale deosebite în bolile de sânge, de ficat şi în cele tumorale încă de acum 100-200 de ani.

Substanţa din sfeclă care se face vinovată de proprietăţile vindecătoare se numeşte betalaina, despre care se ştie că este foarte sensibilă la coacere. De aceea, cea mai bună metodă este ca sfecla să se fiarbă în coajă, nu foarte mult, până se înmoaie.

Din ea se prepară salata de sfeclă, deosebit de importantă pentru sănătatea omului. Sfecla se combină cu hrean, sare, ulei şi oţet după gust. Se poate pune şi puţină miere şi se păstrează în borcane la frigider timp de maximum 2 săptămâni. Este un remediu naturist de excepţie pentru răceli, bronşite, afecţiuni reno-urinare, ajută la digestie când mâncarea este grea.

Despre sucul de sfeclă terapeutul naturist, Rudolf Breuss, a scris că este unul dintre cele mai puternice în lupta cu: curăţarea sângelui, detoxifierea ficatului şi blocarea dezvoltării de tumori.

Remedii naturiste cu sfeclă roşie – salata de sfeclă roşie şi sucul de sfeclă, remedii contra multor afecţiuni

Beneficiile sucului de sfeclă roşie sunt extrem de numeroase, printre altele el ajută în vindecarea cancerului. Substanţele antioxidante bogate ce se găsesc în sfeclă previn leucemia, cancerul pulmonar, acolo-rectal, gastric, de prostată sau sân. De altfel, consumul regulat de sfeclă roşie, fie în salate, fie ca suc, se recomandă şi persoanelor care au predispoziţie spre varice. Sfecla previne pierderea elasticităţii vaselor de sânge şi formarea dilataţiilor şi stazelor venoase. Cei care deja au varice, trebuie să ţină cure serioase cu sfeclă roşie.

Curele de sfeclă roşie sunt cele mai bune pentru intoxicaţiile de zi cu zi la care este supus organismul: substanţe dăunătoare din aer, din apă, din alimente, din detergenţi şi multe altele. Alergiile şi alte afecţiuni, precum şi scăderea imunităţii apar în urma acestor intoxicaţii lente. Sfecla roşie este cel mai intens detoxifiant, curăţă organismul de impurităţi şi schimbă sângele. Când consumaţi sfeclă roşie, veţi vedea cum urina şi excreţia îşi schimbă culoarea şi mirosul, ceea ce este primul semn că detoxifierea se face cum trebuie.

Remedii naturiste cu sfeclă roşie – tratează constipaţia cronică şi curăţă colonul

Cu ajutorul sfeclei roşii se pot trata diverse afecţiuni, de la cele grave la cele mai puţin grave, dar care, în timp, pot dăuna. Constipaţia cronică se tratează cu sfeclă crudă sau fiartă în salate, alături de hrean sau morcovi şi alte crudităţi. Se ajunge la 150de grame de sfeclă pe zi pentru eficienţă maximă. Fibrele şi polizaharidele conţinute în această rădăcinoasă deblochează tranzitul intestinal şi elimină toxinele din colon.

Sucul de sfeclă roşie sau sfecla roşie crudă consumată pe stomacul gol ajută la regenerarea celulelor hepatice şi previne evoluţia hepatitelor cronice sau cirozelor. Stimulează funcţionarea normală a ficatului, iar cei cu afecţiuni ale ficatului ar trebui să bea cât se poate de des suc de sfeclă roşie.

Remedii naturiste cu sfeclă roşie – excelentă în afecţiunile renale, anemie sau gastrită hiperacidă

În afecţiunile renale poate fi folosită ca adjuvant. Se face o combinaţie de 100 ml de suc de sfeclă roşie cu 400 ml suc de morcovi. Protejează epiteliul renal de infecţii şi ajută la eliminarea calculilor renali.

Fiind o sursă excelentă de fier, magneziu, vitamina B6, sfecla roşie combate cu succes anemia. Pentru aceasta se ţine o cură de o lună, în care se consumă 150 de grame de sfeclă o dată la 2-3 zile.

Cura de sfeclă roşie pe durată de 4-8 săptămâni, câte 150 de grame la 3 zile se recomandă în ischemie cardiacă şi arterosleroză. Se poate mânca crudă sau fiartă în salată, dar se bea şi suc.

Tratează gastrita hiperacidă cu următorul remediu naturist: 100 ml suc de sfeclă roşie, 100 ml suc de cartofi cruzi şi 500 ml de suc de morcovi. Deşi nu este o băutură cu un gust extraordinar, linişteşte imediat durerile şi arsurile gastrice.

Mai multe