Remedii incredibile cu miere de albine

7 iunie 2017   Terapii complementare

Mierea de albine este un produs naturist, ce îţi poate oferi o doză de sănătate atât timp cât o foloseşti cu moderaţie şi nu o amesteci cu lichide fierbinţi.

Astfel că tusea şi răceala pot fi combătute cu succes dacă apelezi la un remediu pe cât de simplu pe atât de eficient. Tot ce trebuie să faci este să aplici un bandaj cu miere pe spate şi vei observa cum simptomele vor trece ca prin minune.

Tusea se tratează cu miere de albine

Tot ce trebuie să faci pentru a beneficia de proprietăţile vindecătoare ale mierii este să îţi procuri miere, făină şi puţin ulei de măsline, tifon, un serveţel şi bandă adezivă folosită la spital.

Trebuie apoi să amesteci mierea cu făina, să ai cantităţi egale, astfel încât amestecul să nu fie lipicios. Adaugă şi puţin ulei de măsline, amestecă bine şi pune amestecul obţinut pe un şerveţel, înfăşoară-l în tifon şi pune-l pe spate fixându-l cu banda adezivă. Lasă-l aşa până a doua zi şi bucură-te între timp de un somn bun.

Apelează la acest tratament până când tusea dispare definitiv.

Rezolvă problemele digestive

În cazul în care te confrunţi cu probleme digestive este bine să ştii că mierea te poate ajuta să le elimini. Tot ce trebuie să faci este să pui într-o ceaşcă cu apă o linguriţă de oţet de mere şi o linguriţă de miere naturală. După ce ai amestecat astfel încât mierea să se topească, pune amestecul într-o sticlă, agită bine şi consumă licoarea obţinută cu 20 de minute înainte de prima masă a zilei.

Acest remediu este indicat de asemenea şi în cazul în care te confrunţi cu dureri musculare, articulare sau la nivelul gâtului.

Oţetul de miere este plin de nutrimenţi benefici corpului tău, pectina, complexul vitamic B, acidul folic dar şi mineralele precum potasiu, calciu, fier, magneziu sau fosfor, îl plasează pe lista produselor pe care ar trebui să le foloseşti ori de câte ori ai ocazia.

Profită de sezonul salatelor să îl foloseşti alternându-l cu zeama de lămâie.

Nici mierea nu este mai prejos când vine vorba despre nutrimenţi, ea fiind considerată un adevărat medicament al naturii. O veritabilă sursă de calciu, potasiu, magneziu, fier, vitamine mai alesC şi B6.

Amestecând-o cu oţetul poţi să o foloseşti şi pentru a calma arsurile stomacale, a trata constipaţia sau a regla digestia, pentru a ţine colesterolul sub control sau pentru a pierde câteva kilograme bune.

Deci iată cât de important este să ştii cum să combini corect două alimente.

Află cum poţi slăbi cu ajutorul leuşteanului AICI

Leuşteanul şi mierea combat problemele cardiace

Natura pune la dispoziţia ta tot ce ai nevoie pentru a te menţine sănătos, tot ce trebuie să faci este să te informezi şi să beneficiezi de pe urma ei.

Leuşteanul este un bun stimulant al sistemului nervos central, în combinaţie cu mierea şi nu numai asigură doza de sănătate necesară bunei funcţionări a inimii şi oferă proprietăţile sale expectorante atunci când ai de a face cu tusea seacă sau răceala. Mai mult de atât, dacă îl consumi cu regularitate te poate ajuta să reglezi menstruaţia, este un bun diuretic şi antibacterian.

Poţ alege să consumi un suc din frunzele leuşteanului la care să adaugi o linguriţă de miere naturală. Sau să îl diluezi cu suc de morcovi sau mere.

Este indicat a fi consumat mai ales de persoanele alergice sau care se confruntă cu probleme ale tensiunii arteriale, hemoroizi, gută, reumatism sau sistem imunitar slăbit. Pentru asta ai nevoie de o rădăcină de leuştean pe care să o usuci, să o mărunţeşti şi apoi să o amesteci cu miere. Acest amestec cnsumat de 3 ori pe zi câte o linguriţă ajută la curăţarea tractului respirator, reduce inflamaţia de la nivelul plămânilor datorită conţinutului său de eucaliptol.

În cazul în care te confrunţi cu balonare, gaze intestinale, crampe puternice sau vrei să faci o detoxificare a organismului, leuşteanul este aliatul ideal.

Ştiai că...

...dacă pui frunze proaspete de leuştean pe piele, acesta va estompa ridurile, va vindeca acneea şi psoriazisul?

Mai multe