Cele mai bune uleiuri esenţiale

9 noiembrie 2017   Terapii complementare

Industria cosmetică s-a dezvoltat foarte mult şi astfel avem la dispoziţie o gamă foarte mare de produse naturiste la care să apelăm pentru a avea grijă de sănătatea noastră.

Uleiurile esenţiale îţi vor îmbunătăţi semnificativ viaţă şi te vor ajuta să ai grijă de sănătatea ta într-un mod simplu şi facil.

Levănţica tratează dezechilibrele

Uleiul esenţial de levănţică este extrem de eficient în tratarea dezechilibrelor emoţionale şi fizice, având o gamă foarte mare de activitate de la a parfuma o încăpere sau chiar hainele până la afrodisiac.

Este un veritabil calmant pentru sistemul nervos şi totodată un veritabil insecticid natural.

Iar dacă ai probleme cu îngrăşatul părului, tot uleiul de levănţică este soluţia pentru a scăpa de excesul de sebuum.

Un masaj cu ulei de levănţică te va scăpa de durerile musculare, de crampe şi te va ajuta să te relaxezi.

Tratează de asemenea şi constipaţia, indigestia, având grijă de buna activitate a sistemului intestinal.

Uleiul de arbore de ceai îngrijeşte tenul

Îţi dau bătăi de cap abcesele, furunculele sau acneea? Tot ce ai nevoie este să foloseşti câteva picături de arbore de ceai îmbibat pe o dischetă şi astefl vei rezolva problema.

În plus dacă vei amesteca 100 de mililitri de ulei vegetal presat la rece cu 40 de picături de ulei esenţial de arbore de ceai, vei obţine cel mai bun remediu pentru durerile artritice, deoarece acesta are efect anestezic şi calmant în acelaşi timp.

Micile taieturi si zgarieturi au nevoie uleiul de arbore de ceai care este un antiseptic excelent. Este de asemenea ideal pentru îngrijirea danturii, omoară microbii cavităţii bucale şi este eficient împotriva halitozei. Folosirea cu regularitate a uleiului de arbore de ceai prevenire apariţia durerilor de gingii, formării cariilor şi chiar apariţia parodontozei.

Uleiul de nucă favorizează scăderea colesterolului

Având un conţinut bogat în grăsimi sănătoase s-a constatat că are acest efect benefic pentru corp, în plus, în stare crudă sau sub formă de ulei presat la rece, te ajută să slăbeşti la fel de mult precum regimurile care sunt sărace în grăsimi, potrivit studiului realizat de dr. Cheryl Rock de la University of California. Beneficiile acestui ulei nu se opresc aici, având efect emolient asupra pielii, fiind recomandat pentru tenul sensibil, iritat, pentru pielea foarte uscată şi crăpată, precum şi pentru hidratarea tenului matur, protejându-l de îmbătrânirea prematură.

Uleiul de migdale menţine strălucirea pielii

Folosit cu regularitate,pielea devine mult mai sănătoasă şi asta datorită conţinutului bogat în vitaminele A, B si E. Astfel, uleiul de migdale menţine strălucirea pielii, hidratează, calmează iritaţiile pielii şi netezeşte buzele crăpate.

Este eficient şi pentru a reduce cearcănele şi pungile de sub ochi, îndepărtează impurităţile şi celulele moarte ale pielii şi întârzie apariţia ridurilor, fiind o soluţie bună pentru psoriazis şi eczeme.

Uleiul de jojoba are proprietăţi antimicrobiene

Acest ulei esenţial înmoaie cuticulele uşurând îndepărtarea lor, mai ales dacă alegi să îţi masezi cuticulele cu o picătură de ulei de jojoba cel puţin o dată pe zi. Poţi să adaugi în uleiul de jojoba nişte ulei de arbore de ceai pentru a-ţi crea un veritabil tratament antifungic ideal pentru unghii.

Uleiul de jojoba intra în piele rapid, astfel că poţi să ăl foloseşti pe post de loţiune hidratantă sau ca şi demachiant.

Mai multe