Ce nu ştiai despre terapia cu metale
Când porţi o bijuterie sau atingi bucată de cupru, aur, zinc sau plumb are loc un schimb „electric” între pielea ta şi metal, iar curentul circulă de la metal către piele. Prin folosirea argintului şi a staniului schimbul se face invers: curentul circulă de la piele către metal. Iată de ce nu este recomandat să porţi în acelaşi timp bijuterii de aur şi de argint.
Argintul te fereşte de bacterii
Argintul, metalul preţios din care se fac bijuterii deosebite, este un puternic antiseptic, benefic în procesul de vindecare a plăgilor. Argintul anihilează până la 650 de tipuri de microbi dacă este purtat sub formă de bijuterii. Secretul acestui metal constă în mii de ioni de argint care împiedică înmulţirea bacteriilor, virusurilor şi sporilor. Microbii nu pot să se mai reproducă şi mor, iar infecţia este astfel stopată.
Cuprul ucide stafilococii
În multe spitale din lume cele mai multe suprafeţe din sălile de operaţii sunt din cupru deoarece acest metal ucide stafilococul auriu în 90 de minute. Aşa că, încearcă să atingi cât mai des suprafeţe de cupru. Acest metal împiedică de asemenea şi alte bacterii cum ar fi colon bacilii sau altele care provoacă enterocolite. E suficient să atingi o suprafaţă de curpru ş aceste bacterii mor imediat.
Aurul calmează inflamaţiile
Bijuteriile de aur pe care tu le porţi zi de zi au proprietăţi antiinflamatorii. În medicină, soluţiile injectabile cu aur sunt folosite la tratarea poliatritelor cronice şi a altor tipuri de boli ale articulaţiilor. Pentru că este un excelent antioxidant, aurul este folosit în tratamentul afecţiunilor de la nivelul pielii: alergii, acnee, eczeme. În plus, el este adăugat în unele creme cosmetice şi de protecţie solară deorece previne îmbătrânirea pielii şi te protejează de razele nocive ale soarelui.