Cât de sănătos este cartoful crud?

1 februarie 2018   Terapii complementare

Cartoful şi-a câştigat treptat renumele de bază a alimentaţiei românilor, fiind de nelipsit din cămară, găsindu-se cu uşurinţă în pieţe, magazine şi mai ales în restaurante de ce nu.

Dacă vrei să te bazezi pe el pentru a te menţine în formă, atunci este recomandat să renunţi la prăjirea lui.

Mai ales că adepţii stilului raw vegan şi pe alocuri chiar şi vegetarienii afirmă despre această legumă că sucul ei în stare crudă este un real ajutor pentru diverse boli.

Cartoful, sursă de vitamine

Pentru a te bucura de conţinutul său vitaminic este necesar să uiţi de prăjirea porţiei de cartofi, deoarece prin acest procedeu se pierd foarte multe substanţe nutritive.

Bogaţi fiind în vitaminele A, C, E, PP, la care se adaugă complexul de vitamine B (B1, B2, B6, B12) dar şi acidul folic, cartofii pot juca un rol important în alimentaţia ta.

Chiar dacă marea majoritate a oamenilor fug de consumul de cartof din cauza conţinutului de amidon, consumaţi în mod corespunzător sunt o bază alimentaţiei sănătoase, tocmai pentru aportul mare de vitamine şi minerale.

Cartofii fierţi, alternativa sănătoasă

Dacă ai optat pentru consumul cartofului copt sau fiert în coajă atunci te vei bucura de toată valoarea sa nutritivă, vei proteja ficatul asfel de efectul nociv oferit de prăjire şi vei avea senzaţia de saţietate timp mai mare.

Odată fiert îl poţi combina cu orice fel de legumă, evitând însă maioneza.

Poţi alege să consumi cartoful dulce cât mai des cu putinţă.

Află ce alte beneficii au cartofii cruzi AICI

Sucul din cartof crud, remediu pentru stomac

În cazul în care te confrunţi cu arsuri stomacale, sucul de cartof crud îţi poate fi de folos pentru a le calma, mai ales că este cunoscut pentru efectul său calmant.

Dacă te afli în perioada de convalescenţă poţi combina sucul de cartof cu morcov, ţelină şi măr şi astfel vei obţine un remediu ideal şi naturist care va combatede asemenea oboseala cronică, astenia, insomnia.

Sucul de cartof crud ajută la detoxifierea organismului, în special în bolile renale, având efect diuretic şi dizolvând sărurile de calciu din calculii renali.

Mai multe