Alergie la frig? Iată cum se tratează!
Atunci când pielea este expusă la temperaturi scăzute atât ale aerului cât şi ale apei încep să apară primele simptome ale alergiei la frig. Cea mai mare greşeală este aceea de a face rost imediat de o sursă de căldură, în felul acesta simptomele de înrăutăţesc de fiecare dată.
Măsuri preventive în alergia la frig
De regulă se recomandă medicamente antihistaminice pentru a calma urticaria specifică alergiei la frig cât şi recomandarea măsurilor pentru a evita contactul cu frigul cât şi cu obiectele sau băuturile reci.
Astfel este necesar să nu consumi lichide reci, să te îmbraci adecvat când iesi din casă mai ales când afară sunt temperaturi scăzute, să nu îţi lipsească mănuşile si fularul din dotare. Ideal ar fi şi să eviţi contactul cu zăpada.
Află cât de eficientă este ţelina AICI
Proteinele ajută la reglarea temperaturii
În astfel de situaţii nu este suficient doar tratamentul medicamentos, trebuie să acorzi o atenţie deosebită şi alimentaţiei tale. Astfel că, ai nevoie să consumi o cantitate mai mare de proteine, acestea având rolul de a ajuta corpul să îşi regleze mai uşor temperatura şi să o menţină constantă.
Deci, optează pentru alimentele cu amidon şi grăsime, de exemplu poţi alege avocado, carne, fasole. Chiar dacă este iarnă şi carnea de peşte îţi poate fi de mare folos. Important este să mănânci echilibrat.
Condimentele ţin bolile la distanţă
Mai ales cele picante emană căldură în organism, punând astfel sângele în mişcare şi protejându-te oarecum de efectele temperaturilor scăzute ce declanşează alergia la frig.
Atenţie însă, folosite în exces vor perturba buna funcţionare a stomacului, ceea ce nu este tocmai de dorit.
Poţi de asemenea să apelezi la ceaiul de urzică, cosumat de 3 ori pe zi îţi va oferi efecte anti-histaminice. Tot o variantă naturistă vine din partea sucului natural de ţelină şi a uleiului de sunătoare sau ceaiul de măceşe.