Aceste 3 alimente îţi menţin ficatul sănătos!
Astfel ai nevoie să introduci în alimentaţia ta alimente care să ajute organele la refacerea lor. Iar unul dintre organele către care ar trebui să îţi îndrepţi atenţia este mai ales ficatul, rezerva de sânge a organismului.
Alimente care favorizează eliminarea toxinelor
Unul dintre acestea este usturoiul, datorită enzimelor din compoziţia sa, odată ajuns în organism va curăţa ficatul de toxine şi îl va fortifica. Alicina şi seleniul susţinând acest proces, astfel ţinând sub control două probleme de sănătate reprezentate de valorile mărite ale colesterolului şi trigliceridelor.
Încearcă să consumi usturoi proaspăt, nu mai mult de un căţel de usturoi doi pe zi.
Află cum te ajută usturoiul să te menţii sănătos AICI
Grepfrutul, sursă de vitamine şi antioxidanţi
Ideal pentru a-ţi menţine ficatul sănătos, oferindu-ţi o sursă bună de vitamina C, pectină şi antioxidanţi, grepfrutul este indicat a fi consumat chiar şi după o masă copioasă.
Poţi să îţi începi dimineaţa cu un pahar de suc de grepfrut sau să mânânci fructul cu tot cu pulpă.
Astfel îţi vei întări sistemul imunitar şi te vei bucura de conţinutul lui benefic de vitamina E, tiamină, riboflavină, niacină, potasiu, acid folic, zinc, acid pantotenic, fosfor, mangan şi cupru.
Un alt aspect favorabil la consumul de grepfrut este acela că previne formarea pietrelor la rinichi, însă ai grijă dacă te afi sub tratament medicamentos deoarece acest fruct poate interacţiona cu anumite medicamente.
Consumul său periodic accelerează metabolismul, ajută la arderea grăsimilor în exces.
Sfecla roşie, sursă de betacaroten
Considerată una dintre cele mai importante surse de betacaroten, sfecla are numeroase beneficii asupra organismului tău, printre care şi aceea de a ajuta celulele ficatului să se regenereze.
Introdu o sfeclă pe zi în alimentaţia ta, în salate, sucuri sau smoothie-uri.
Bucură-te de sănătate şi observă schimbările în bine pe care ţi le aduce natura!