Scapă de balonare folosind aceste remedii naturale!

21 martie 2022   Remedii naturiste

Toată lumea s-a confruntat măcar odată cu senzaţia aceea de preaplin după masă, caracteristică balonării. Balonarea sau acumularea de gaze intestinale se manifesă prin durere abdominală, senzaţia de abdomen greu sau disconfort digestiv. Poţi scăpa de toate aceste neplăceri, cu ajutorul remediilor naturale.

Unele obiceiuri pot conduce la apariţia balonării, precum vorbitul în timpul mesei, care favorizează înghiţirea de aer. De asemenea, evită alimentele care pot favoriza balonarea, precum: fructele uscate, fasole, mâncăruri prea iuţi, grase sau prăjite excesiv. Dacă episoadele de balonare devin tot mai dese şi, indiferent de ce ai face, nu trec, adresează-te medicului specialist. Iată care sunt remediille care te pot ajuta!

Ceaiul de mentă

Graţie proprietăţilor antioxidante, antifermentative şi dezinfectante, menta este de un real ajutor pentru problemele variate ale sistemulului digestiv, inclusiv în caz de balonare. Pentru prepararea ceaiului de mentă, ai nevoie de 2 g de frunze mărunţite (sau un pliculeţ) pe care le laşi la infuzat în apă clocotită (1 cană) 10 minute. Poţi bea până la 3 căni de ceai de mentă pe zi, în orice moment al zilei. Menta este contraindicată persoanelor cu alergie la mentol, celor care suferă de reflux gastroesofagian şi femeilor care alăptează. De asemenea, femeile gravide trebuie să consume cu moderaţie ceai de mentă.

Citeşte şi: Ceaiuri care fortifica imunitatea. Trebuie sa le ai in sertarul cu plante!  

Ceaiul de chimen

Chimenul conţine antioxidanţi precum caroten şi luteină şi are utilizări multiple, inclusiv în calmarea colicilor bebeluşilor şi stimularea laptelui la lăuze. De asemenea, chimenul este de ajutor în cazul balonării şi al menţinerii unei greutăţi optime. Pentru a prepara ceaiul de chimen ai nevoie de o lingură cu seminţe de chimen la o cană cu apă clocotită. Laşi la infuzat 10 minute. Bea o cană, la nevoie. Atenţie! Deşi, chimenul este permis femeilor care alăptează pentru stimularea lactaţiei, femeilor însărcinate le este interzis consumul de preparate pe bază de chimen, întrucât pot duce la avort spontan.

Turmericul

Turmericul este folosit din Antichitate în India şi China pentru beneficiile multiple pe care le are asupra sistemului cardiovascular, digestiv şi în cazul tratării afecţiunilor neurovegetative. Pentru reducerea balonării, se foloseşte pudra de turmeric obţinută din rădăcina tocată de plantă. Dozele recomandate de pudră de turmeric, în cazul persoanelor adulte, sunt de 1,5g/3g pe zi. Pudra de turmeric nu este recomandată gravidelor, femeilor care alăptează şi nici persoanelor care suferă de pietre la rinichi sau la vezica urinară.

Anca-Teodora Popa

Mai multe