Remedii naturiste pentru transpiratia excesiva
Transpiratia este un proces fiziologic natural necesar pentru reglarea temperaturii corporale atunci cand ne expunem la temperaturi ridicate, cand depunem efort fizic sau din cauza schimbarilor hormonale cauzate de stres sau emotivitate excesiva.
Mirosul neplacut al acesteia este dat de contactul transpiratiei cu bacteriile aflate pe piele. Antiperspirantele, recomandate in combaterea transpiratiei, blocheaza canalele prin care circula transpiratia.
Insa tot mai multe studii au aratat ca aluminiul si parabenii din produsele antiperpsirante cresc riscul aparitiei unor boli precum cancerul de san. De aceea, este bine sa stii ca poti miza pe metodele bio contra transpiratie, care nu au efecte secundare neplacute.
Iata, asadar, cateva solutii bio pentru a scapa de transpiratie!
Remedii naturiste pentru transpiratia excesiva - salvia
Dintre toate remediile naturiste, salvia are renumele de a fi cea mai eficienta in combaterea transpiratiei. Administrate intern, remediile pe baza de salvie pot reduce la jumatate transpiratia excesiva.
Ceaiul se prepara dintr-o lingura de planta uscata la o cana cu apa si se lasa la infuzat 10 minute. Ceaiul se consuma cu inghitituri mici, pe parcursul unei zile (timp de 7 zile consecutiv). De asemenea, infuzia de salvie se poate folosi si extern: se aplica la subrat cu ajutorul unor dischete.
Remedii naturiste pentru transpiratia excesiva - coaja de stejar
Folosite extern, remediile din coaja de stejar sunt de ajutor in transpiratia excesiva. Se face un macerat din coaja de stejar din 300 g de planta la un litru de apa. Amestecul se lasa la macerat cel mult 14 ore, dupa care se adauga in apa de baie, in care se sta o jumatate de ora.
Un truc la-ndemana pentru normalizarea pH-ului axilar consta in tamponarea subratului cu o discheta demachianta inmuiata in otet de mere. Pentru rezultate si mai bune, lasa la fiecare subsuoara discheta cu otet timp de 10 de minute, dupa care clatesti cu apa.
Remedii naturiste pentru transpiratia excesiva - suc de lamaie
Un alt remediu bio eficace contra mirosului neplacut de transpiratie este sucul de lamaie. Acest fruct contine substante active care anihileaza aceste mirosuri. in fiecare dimineata, inmoaie o compresa in suc de lamaie si tine-o la subrat cateva secunde. Atentie! Nu folosi acest remediu daca ai iritatii pe piele la acest nivel.
Remedii naturiste pentru transpiratia excesiva - piatra de alaun
Cristal mineral cu proprietati deodorizante, piatra de alaun are actiune astringenta si antibacteriana, putand fi folosita pentru reglarea transpiratiei. Alege varianta naturala (potasium alaun), nu pe cea sintetica (amonium alun). Piatra se foloseste fie dupa dus, pe pielea umeda, fie piatra se umezeste si se aplica pe pielea uscata.
Avantajul acestei pietre este ca impiedica dezvoltarea bacteriilor responsabile de aparitia mirosurilor neplacute. Nu are parfum, de aceea poate fi folosita chiar si de persoanele cu pielea sensibila.
Remedii naturiste pentru transpiratia excesiva - bicarbonat de sodiu
Confera o senzatie racoritoare si poate fi aplicat imediat dupa dus in zonele unde transpiram mai mult. Bicarbonatul de sodiu indeparteaza mirosul neplacut produs de transpiratie.
Remedii naturiste pentru transpiraţia excesiva - sfaturi pentru temperarea transpiratiei in exces
- evita pe cat posibil cafeaua si bauturile care contin cafeina;
- renunta la alimentele picante;
- prefera sucurile naturale, in favoarea celor acidulate;
- incearca sa prepari hrana cat mai sanatos si evita produsele din comert semipreparate;
- umple frigiderul cu salate si multe verdeturi, au proprietati dezodorizante;
- alege fructele pentru poftele de „ceva dulce“ si uita de prajituri si de dulciuri bogate in E-uri „magici“;
- fa dusuri de doua ori pe zi. Ideale sunt dusurile alternative, cu apa rece si calda, deoarece imbunatatesc circulatia sangvina;
- elimina parul in exces, deoarece mentine mirosul neplacut;
- evita sa porti haine din materiale sintetice si prefera-le pe cele din bumbac, cu o textura vaporoasa.