VIDEO: Produsele stupului, ajutoare de încredere în sezonul rece

20 noiembrie 2014   Puterea plantelor

Propolisul Remediu cu virtuţi antiseptice, antioxidante, antiinflamatoare, antivirale şi antibacteriene, propolisul îmbunătăţeşte funcţiile sistemului imunitar, previne şi tratează răceala şi gripa, fiind util şi în herpes şi rino-faringite.

Cercetările au arătat că este cel mai puternic remediu antiinfecţios, fiind eficient faţă de mai multe tipuri de bacterii şi virusuri, printre care E.coli şi stafilococul auriu. Acţiunea terapeutică este pusă pe seama uleiurilor eterice, acidului ferulic, flavonoidelor, microelementelor şi substanţelor cu valoare antibiotică.

Pentru imunitate, se poate administra sub formă de tinctură (30-40 de picături, de 2-3 ori pe zi, într-o cură de 2 săptămâni pe lună) sau ca tablete (1 capsulă, de 3-4 ori pe zi).

Acest produs al stupului conţine vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B8, B12, acid folic, C, D, E), minerale (magneziu, potasiu, fier, mangan, cupru, zinc, fluor, crom, seleniu, calciu), enzime (are aproape toate grupele de enzime) şi aminoacizi (conţine toţi aminoacizii esenţiali).

Această bogăţie de substanţe recomandă polenul pentru creşterea rezistenţei organismului, mai ales că reechilibrează flora intestinală. Pentru a preveni infecţiile respiratorii specifice iernii, ţine timp de o lună o cură cu polen (câte o linguriţă, dimineaţa).

Pentru a creşte valoarea terapeutică a polenului, ţine-l câteva secunde sub limbă înainte de a-l înghiţi. Este bine să alegi polenul proaspăt, deoarece este mai bogat în principii active decât cel uscat.

Se iau 20 ml de tinctură de propolis, 20 ml de tinctură de echinacea, 100 g de cătină proaspătă, 100 g polen şi 100 g de miere polifloră. Se adaugă aceste ingrediente într-un borcan de 800 g, amestecându-se până se omogenizează. Se închide ermetic borcanul şi se lasă la rece timp de o săptămână. Se agită zilnic amestecul o dată sau de două ori pe zi.

Remedii folosite mai ales în Asia, ciupercile Reishi, Maitake şi Shiitake aduc beneficii extraordinare în cazul imunităţii. Reishi, cunoscută şi ca ganoderma, are efecte antivirale, antiinflamatoare, antiparazitare şi antitumorale. Pentru că susţine eficient funcţiile sistemului imunitar, această ciupercă este recomandată celor cu HIV sau pacienţilor care urmează chimioterapie ori radioterapie.

Maitake are aţiune imunostimulatoare şi antitumorală. Efectul terapeutic este atribuit compusului beta glucan, care creşte rezistenţa în faţa infecţiilor.

Shiitake sprijină imunitatea prin numeroasele substanţe conţinute. Una dintre aceste este lentinanul, care are proprietăţi antitumorale, antibacteriene şi antivirale.

Mai multe