Uită de varice cu unguentul de arnică!

4 august 2017   Puterea plantelor

Unul dintre cele mai vechi remedii folosite în problemele circulaţiei sangvine deficitare, unguentul cu extract de arnică este extrem de apreciat pentru rezultatele sale.

Ajută la stimularea circulaţiei la nivel local şi facilitează întoarcerea sangvină spre partea superioară a corpului, totodată reduce dimensiunea venelor şi inflamaţia. Masajul picioarelor cu acesta unguent te va ajuta să relaxezi musculatura, fiind de un real folos în caz de luxaţii, vânătai sau leziuni superficiale.

Cum se prepară

Se bucură de proprietăţi antiinflamatorii, tonifiante, calmante şi poate reduce considerabil aspectul instetic al venelor prin simpla lui aplicare periodic. Masând pielea cu unguentul de arnică vei contribui la stimularea sistemului limbatic, responsabil cu transportarea şi eliminarea toxinelor din organism. În felul acesta explicându-se contribuţia sa la procesul de vindecare a pielii.

Tot ce îţi trebuie pentru a prepara acest minunat unguent este:

2 linguri de ceară de albine, 2 linguri de unt de shea, 1 lingură de ulei de migdale, 2 linguri de ulei de arnică şi o capsulă de vitamina E.

În primul rând trebuie să topeşti ceara de albine la aburi apoi să adaugi untul de shea şi uleiul de migdale. Amestecă bine cu o paletă de silicon compoziţia la foc mic. După ce s-au încorporat, i-a recipientul de pe foc şi adaugă imediat uleiul de arnică şi capsula de vitamina E. Lasă un pic să se întrepătrundă amestecul şi apoi depozitează-l într-un borcan ce se închide ermetic până se solidifică.

Află cum te poate scăpa arnica de insomnii AICI

Cum se aplică

După ce ai făcut baia de seară şi te-ai băgat în pat i-a un pic din acest unguent în palme şi masează picioarele cu ajutorul mişcărilor circulare până când se absoarbe în piele. Evită să îl aplici pe răni deschise.

După ce a intrat în piele ţine câteva minute picioarele mai sus decât poziţia corpului şi apoi bucurâ-te de un somn bun. Dimineaţa nu te ridica brusc din pat, permite-ţi câteva minute să te întinzi şi să poată corpul să se dezmorţească.

Evită purtarea încălţămintei incomode, a tocurilor sau deplasarea pe teren accidentat. Dacă stai foarte mult pe scaun începe să faci câteva mişcări sau paşi măcar odată la 45 de minute pentru a ajuta circulaţia sangvină. Sau poţi opta pentru un scaun mai jos pe care să îţi întinzi picioarele pe sub birou.

Nu uita să te hidratezi şi să te relaxezi.

Mai multe