Tratamentul cu ulei de rozmarin combate căderea părului
Chiar dacă era considerată o problemă masculină, în ziua de astăzi , imaginea vinde destul de mult, şi părul este un element primordial al imaginei de sine şi a încrederii în forţele proprii.
În cazul în care ai observat cazuri în familie de alopecie, şi vrei să combaţi acest efect este foarte important să ai grijă la stilul tău de viaţă şi să te foloseşti de toate remediile naturii pentru a întârzia cât mai mult posibil acest fenomen.
Din ce cauză apare alopecia?
Nu se poate pune această problemă pe seama unei singure cauze, mai mulţi factori contribuie la apariţia acestui fenomen printre care se regăsesc bineînţeles şi factorii genetici, diferite afecţiuni ale pielii, anumite deficienţe nutriţionale,bineînţeles şi nelipsitul stres, dezechilibrul hormonal sau chiar şi anumite efecte secundare la diverse medicamente. Ca şi consecinţă a îmbătrânirii organismului, odată cu înaintarea în vârstă este posibil să te confrunţi cu această problemă şi să pierzi o mare parte din podoaba capilară, mai ales că foliculii de păr încep să se micşoreze.
Uleiul de rozmarin, un ajutor veritabil
Aplicat la nivelul scalpului, uleiul de rozmarin ajută la intensificarea circulaţiei sangvine, fapt ce contribuie din plin la menţinerea părului sănătos şi frumos.
Astfel că, dacă vei alege să aplici la rădăcina firului de păr 10-12 picături de ulei esenţial de rozmarin fie în şampon fie în balsam sau poţi alege să utilizezi planta în sine.
Pune la fiert 1 litru de apă distilată şi adaugă-i 1-2 mâini de frunze de rozmarin uscată şi astfel poţi să te speli pe cap în fiecare zi cu această infuzie. Doar că infuzia de rozmarin trebuie să stea acoperită 5 ore înainte de a fi folosită pentru a avea rezultate bune.
Află cum poţi calma în mod naturist durerea de ureche AICI
Nu uita de masajul capilar
Una dintre principalele beneficii ale masajului este că ajută la activarea circulaţiei sangvine, astfel că dacă pui 3-4 picături de ulei esenţial de rozmarin, o lingură de ulei de jojoba sau ulei de măsline şi eventual aceiaşi cantitate de ulei de mentă, vei stimula atât circulaţia cât şi procesul de regenerare şi creştere a firului de păr.
O dată pe săptămână aplică ulei cald
Nu este deloc o glumă, obişnuieşte-te ca o dată pe săptămână să te răsfeţi şi să ai grijă de fizicul şi psihicul tău.
Amestecă 3-4 linguri de ulei de portocale sau de nucă de cocos cu 3-4 picături de ulei de rozmarin şi o lingură de ulei de măsline într-un vas . Încălzeşte acest vas la bain marie până când se încălzeşte uleiul şi apoi aplică-l cu ajutorul degetelor de la rădăcina părului spre vârfuri.
Înfăşoară părul într-o folie de plastic şi apoi acoperă-l cu un prosop umed cald.
Când acest prosop se răceşte, înlocuieşte-l cu altul cald şi lasă-l aşa la abur 30-40 de minute. Poţi chiar să scoţi folia de plastic ulterior şi să pui un prosop uscat pe faţa de pernă şi să dormi aşa, iar dimineaţă să îţi speli părul în mod normal, de preferat cu un şampon fără chimicale.