Tratamente naturiste pentru zona zoster
Dacă în care te confrunţi cu simptome precum febră, dureri de cap, oboseală, senzaţie de arsură, mâncărime, sensibilitate la frig sau caldură şi amorţeală, nu ezita să te prezinţi la medic pentru un consult de specialitate.
Cum evoluează boala?
Timp de 21 de zile pe piele vor apărea porţiuni de piele iritată care se vor transforma în vezicule cu lichid. Treptat, aceste vezicule se vor umple cu sânge, motiv pentru care vor căpăta culoarea roşiatică, urmând ca în 7-8 zile să fie înlocuite de cruste. După ce aceste cruste cad, pielea începe să se vindece, în cazul cel mai fericit nu vor rămâne cicatrici sau zone depigmentate, dacă te abţii pe cât posibil să nu te scarpini.
Află de ce afecţiuni te scapă ceaiul de bergamotă AICI
Alimentaţia, cel mai bun remediu
Întotdeauna ar trebui să te gândeşti de două ori înainte de a ceda unor tentaţii culinare care-ţi agravează boala. În cazul în care te confrunţi cu zona zoster, este indicat să eviţi pe cât posibil ciocolata, cafeaua, alimentele de tip fast food, lactatele, carnea roşie, zahărul.
Igiena corporală în această perioadă trebuie să fie strictă, schimbând lenjeria zilnic pentru ca să-i protejezi pe cei din jurul tău. Practic, toate obiectele pe care le foloseşti trebuie să fie doar pentru tine.
Uleiul de măsline calmează mâncărimile
Mâncărimile sunt un factor distinctiv al acestei afecţiuni. Pot fi calmate dacă aplici ulei de cocos sau de măsline pe care l-ai combinat ulteriot cu câteva picături de ulei de mentă sau eucalipt.
Nu te sfii să apelezi la sucul de aloe vera, este benefic mai ales datorită efectului său anesteziant, ce poate diminua durerea şi stimula regenerarea celulară.
Băile cu cimbru, un antiviral puternic
Este recomandat să aplici comrese cu ceai ceald de pelin, busuioc sau muşeţel pe zonele afectate, menţinele cel puţin 20 de minute de câteva ori pe zi. Astfel vei contribui la uscarea rapidă a veziculelor, reducând infecţiile bacteriene şi diminuarea durerii.
Nici oţetul de mere nu trebuie evitat. Ai nevoie de o parte oţet şi patru de apă apoi să tamponezi cu această soluţie zona afectată.
Alte remedii naturiste cuprind tamponările cu miere şi bicarbonat de sodiu.
Ceaiul gheara pisicii, antiinflamator şi antiviral
Total contraindicat femeilor gravide, acest ceai se bucură de un efect deosebit antiviral, iar tinctura de echinaceea şi gingseng ajută la fortificarea sistemului imunitar. Uleiul de cimbru, tea-tree, bergamotă, la fel de benefice în tratarea acestei afceţiuni, precum şi consumul de usturoi sau rostopască.