Tratamente naturale cu troscot

26 mai 2016   Puterea plantelor

Troscotul se dezvoltă spontan pe terenuri necultivate, pe marginea drumurilor, prin grădini şi curţi. În scop terapeutic se utilizează partea aeriană, cu sau fără rădăcină.

Planta are o compoziţie chimică bogată în săruri minerale, acizi organici, vitamina C, iar proprietăţile ei terapeutice sunt demne de toată atenţia: astringente, antidiareice, hemostatice, diuretice, antidiabetice, hipotensive, tonifiante, remineralizante, antiseptice şi cicatrizante. Graţie acestor calităţi, remediile pe bază de troscot sunt indicate în numeroase boli. 1. Afecţiuni ale rinichilor. Ceaiul de troscot se consumă pentru a favoriza creşterea cantităţii de urină eliminată, fiind de ajutor în caz de pietre la rinichi 2. Probleme digestive: diaree, ulcer gastric şi duodenal, balonare, litiază biliară, hemoroizi, lipsa poftei de mâncare 3. Afecţiuni cardiovascular: hipertensiune 4. Neplăceri ginecologice: scurgeri vaginale, leucoree 5. Boli reumatismale: artroză 6. Infecţii respiratorii: răceli 7. Dezinfecţia şi cicatrizarea rănilor. Cum se prepară remediile • Hipertensiune arterială, diaree – se face o infuzie din 1-2 linguriţe troscot uscat şi mărunţit peste care se toarnă 200 ml de apă clocotită. Se acoperă cana şi se lasă 10 minute. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi, înainte de mesele principale.

• Reumatism şi afecţiuni renale acute şi cronice. Modul de preparare este acelaşi. Tratamentul cu ceai de troscot, pentru a fi eficient, durează o perioadă îndelungată, cu 3-4 căni consumate zilnic.

• Contra herniei şi a hemoroizilor este eficient amestecul de troscot cu cicoare (câte o linguriţă din fiecare) fiert în lapte (o cană) din care se bea de 2-3 ori înainte de mese.

• În probleme precum hemoroizii şi scurgerile vaginale se fac băi de şezut cu o infuzie (la o temperatură suportabilă) obţinută din 3 linguri de troscot la 200 ml de apă.

Mai multe