Sucul de roşii îţi curăţă organismul
Stoarceţi legumele şi beţi zilnic sucul rezultat. Dacă în supe şi ciorbe, legumele îşi pierd din proprietăţi, în stare naturală acestea vă oferă cantitatea de vitamine de care aveţi nevoie.
Cu minimum de efort din partea aparatului digestiv, sucurile de legume hrănesc şi regenerează întregul organism.
Sucul de roşii este indicat tuturor pentru proprietăţile sale de detoxifiere a organismului, datorită conţinutului ridicat de pectină, substanţă care are proprietatea de a absorbi toxinele intestinale.
Este bogat în săruri minerale, în special calciu şi fier, ajută în cazurile de astenie şi anemie, regenerează organismul, are rol răcoritor, revitalizant, antiinfecţios, detoxifiant, uşurează digestia şi este un bun echilibrant celular.
Sucul de castravete, un bun diuretic
Prin conţinutul mare de sulf şi siliciu, acesta ajută la creşterea părului. Fiind lipsit de gust, este recomandat să fie băut împreună cu sucul de sfeclă. Ajută în tratarea reumatismului, în afecţiunile dinţilor şi gingiilor, dar şi în prevenirea căderii părului şi crăpării unghiilor.
Sucul de varză e anticancerigen
Sucul de varză este cunoscut prin efectul său de stimulare şi de normalizare a digestiei, dar şi prin acţiunea sa anticancerigenă. Sucul de varză mai conţine iod şi vitamina C, fiind util în constipaţii şi erupţii ale pielii.
Dacă îl consumaţi în cantităţi mari poate produce balonare, din cauza acţiunii de descompunere a deşeurilor din tubul digestiv, însă este cel mai eficient dintre toate pansamentele gastrice şi cicatrizante. Acest suc se consumă fără sare.