Stimulează-ţi ficatul cu verdeţuri de primăvară!

13 martie 2017   Puterea plantelor

Alimentele verzi curăţă ficatul

În această perioadă, profită să mănânci cât mai multe legumele verzi şi verdeţuri - spanac, salată, urzici, ştevie, untişor! Clorofila, care le dă şi culoarea verde, stimulează eliminarea toxinelor de la nivelul ficatului.

Ceapa verde şi usturoiul verde îi accelerează activitatea

Şi ceapa, şi usturoiul verde cresc activitatea enzimatică, datorită conţinutului de sulf, ceea ce curăţă ficatul. În lipsa sulfului, ficatul nu va face faţă la fel de bine toxinelor pe care trebuie să le îndepărteze din corp.

Pont

Şi fasolea boabe, ouăle, peştele, varza conţin sulf.

Infuzia de anghinare regenerează ficatul

Din anghinare, pelin, păpădie, verbină poţi face infuzii care stimulează secreţia de bilă, acţionează ca antioxidant, detoxifică ficatul, regenerează celulele hepatice. Se pot ţine cure de câte 3 luni. În fiecare zi, sunt recomandate câte 2 sau 3 ceaiuri. Pentru a prepara o cană de ceai, ai nevoie de o lingură de plantă mărunţită şi uscată la 250 ml de apă fiartă. Ţii la infuzat un sfert de oră, apoi strecori şi bei ceaiul cât este cald.

Mai multe