Ştiai? Unele alimente anulează efectele vindecătoare ale plantelor

26 martie 2014   Puterea plantelor

Dacă vrem să ne bucurăm de efectele pozitive ale unui tratament cu plante medicinale, trebuie să evităm consumul exagerat de cafea şi alcool şi să excludem din alimentaţie mâncarea de tip fast-food şi produsele de patiserie.

Acestea nu numai că scad eficienţa tratamentului naturist, dar pot cauza reacţii adverse serioase Ce distruge vitamina C din legume şi fructe

Vrei să îţi întăreşti sistemul imunitar greu încercat de perioada de iarnă? Încearcă să adopţi o dietă bogată în fructe de pădure, cum sunt afinele, măceşele, murele, coacăzele şi cătina, pentru că sunt bogate în vitamina C şi bioflavonoide.

În această perioadă poţi lua fructe congelate din marile magazine. Fructele bogate în vitamina C cresc capacitatea de apărare a organismului în lupta cu diverşi agenţi patogeni (bacterii sau virusuri) şi au efecte antiseptice, antivirale şi antibacteriane.

Proprietăţi pe care le conferă şi usturoiul şi ceapa. Însă în combinaţie cu laptele, toate aceste beneficii pot scădea, spune apifitoterapeutul Ruxandra Constantina.

Mai multe pe aceeaşi temă poţi citi:

Usturoiul neindicat diabeticilor

Usturoiul în concentraţii mai mari, cum sunt capsulele cu usturoi pot face mult rău bolnavilor de diabet, care urmează un tratament medicamentos.

Când interacţionează cu tratamentele antidiabetice, usturoiul poate determina o scădere îngrijorătoare a nivelului de zahăr din sânge. Unele persoane care prezintă alergie la usturoi, pot suferi de arsuri stomacale şi de flatulenţă.

În cazul afecţiunilor intestinale, de exemplu diaree, meteorism şi colici, de mare ajutor este adoptarea unei diete care să cuprindă supe de legume, orez fiert, morcov, mentă, afine, chimen, ghimbir.

Când medicul îţi recomandă un tratament pe bază de plante care au efect antinflamator, spre exemplu scoarţă de salcie, gheara mâţei şi gheara diavolului, trebuie să eviţi alimentele bogate în grăsimi săturate.

Adică va trebui să limitezi consumul de carne roşie, unt, mezeluri, produse lactate grase, dulciuri rafinate.

Pentru ca tratamentul naturist să dea rezultate, ar trebui ca meniul tău să conţină grăsimi sănătoase: peşte gras, uleiuri vegetale presate la rece, ghimbir, nuci şi seminţe, cereale integrale, zarzavaturi proaspete.

Persoanele care urmează tratamente cu preparate din lavandă şi sunătoare împotriva depresiei şi anxietăţii nu trebuie să consume băuturi care conţin cofeină şi derivaţi din cofeină, cum sunt cafeaua, preparatele energizante şi ceaiul negru.

De asemenea, „scad efectul tratamentului antidepresiv brânzeturile, în special cea veche, cea cu mucegai, varza murată, berea, vinul, în special cel roşu, avocado, deoarece pot determina creşteri (uneori periculoase) ale valorilor tensiunii arteriale“, atrage atenţia apifitoterapeutul.

Mai multe